
Διαψεύδει η ΕΚΤ ζήτημα κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σήμερα Πέμπτη στην διάψευση δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), σύμφωνα με το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα προτιμούσε την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων για τη συγκράτηση της εκροής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
«Δεν υπήρξε συζήτηση επί κεφαλαιακών ελέγχων στο Διοικητικό Συμβούλιο» δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ, διαψεύδοντας την FAZ η οποία επικαλείτο στο δημοσίευμά της πηγές του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της ευρωζώνης.
Το δημοσίευμα της διέψευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στο Reuters. «Μια ημέρα μετά την επέκταση του ELA και σε μια στιγμή που είμαστε κοντά σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, προκαλούν ερωτηματικά αυτά τα σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Υπενθυμίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζας αποφάσισε χθες την αύξηση κατά 3,3 δισ. ευρώ του ορίου ρευστότητας που δύνανται να αντλούν οι ελληνικές τράπεζες από τον έκτακτο μηχανισμό χορηγήσεως ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ αποφάσισε να συνεχίσει την χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες για δύο εβδομάδες, έως τις 4 Μαρτίου και να αυξήσει το όριο του ποσού το οποίο μπορεί να αντληθεί από τα 65 δισ. ευρώ, στα 68,3 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ξύπνησα από κραυγές και άκουσα μία τζαμαρία να σπάει» -Τι λέει ένοικος της πολυκατοικίας όπου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα
- Ορμούζ: Οι επιπτώσεις του κλεισίματος των Στενών στην ελληνική οικονομία – Τι δείχνει μελέτη του ΙΟΒΕ
- Ολυμπιακός: Πότε θα μάθει τον αντίπαλό του – Οι ημερομηνίες των πλέι ιν της Euroleague
- «Το Χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα στο Θέατρο ΕΛΕΡ
- Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τις παραδόσεις όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες – Αιτία ο πόλεμος στο Ιράν
- Γλυφάδα: Συνελήφθη μητέρα ανηλίκου ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τον βανδαλισμό του σχολικού συγκροτήματος

