Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην «κατάψυξη» η χώρα, ασθενείς χιονοπτώσεις και στην Αθήνα

Στην «κατάψυξη» η χώρα, ασθενείς χιονοπτώσεις και στην Αθήνα

Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και μέσα στην Αθήνα «ξύπνησε» σήμερα, Τετάρτη, η χώρα. Τα χιόνια και οι πολικές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας. Κλειστά σχολεία στην Πεντέλη. Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Πάρνηθας και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης. Μικροπροβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και μέσα στην Αθήνα «ξύπνησε» σήμερα, Τετάρτη, η χώρα.

Τα χιόνια και οι πολικές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα στα πεδινά των βορειοτέρων περιοχών.

  • Ο καιρός από το in.gr

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια το πρωί και τη νύχτα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί και μέσα στην Αθήνα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης (από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414 έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου), ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ προς το καζίνο.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη χιονόπτωση στη διάρκεια της νύχτας.

Προκειμένου να διευκολυνθούν τα μηχανήματα για την εκκαθάριση του χιονιού, διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, για να αποκατασταθεί στις 05.30 το πρωί.

Στην Εύβοια, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους Στενής- Στροπώνων και Αγίου Αθανασίου- Γλυφάδας, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας -Αιδηψού, απο το 16ο έως το 51ο χιλιόμετρο και τα ΙΧ κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με αλυσίδες κινούνται, επίσης, τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Λαμίας- Καρπενησίου στις Ράχες Τυμφρηστού, καθώς και σε όλα τα ορεινά της Ευρυτανίας.

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε όλη την ορεινή και κεντρική Πελοπόννησο, ακόμα και στο κέντρο της Τρίπολης, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Λόγω του χιονιού, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή δυτική Κορινθία και συγκεκριμένα, από το 10ο χιλιόμετρο και πάνω της επαρχιακής οδού Κιάτου – Γκούρας, από 8ο έως το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας – Κιάτου και από το 6ο έως το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας – Δερβενίου.

Επίσης, με δυσχέρεια και με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 15ο έως το 22ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης – Ρειχέας του δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας.

Οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πεντέλης, τα σχολεία και ο βρεφονηπιακός σταθμός της Δ.Κ. Πεντέλης θα παραμείνουν κλειστά, λόγω ολισθηρότητας συνεπεία χιονοπτώσεων. Τα σχολεία Δ.Κ. Νέας Πεντέλης και Μελισσίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού θα αρχίσουν με μία ώρα καθυστέρηση τα μαθήματα στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο δήμο Φλώρινας και στις δημοτικές κοινότητες Αρναίας και Μ.Παναγίας, Βαρβάρας, Νεοχωρίου, Παλαιοχωρίου, Στανού, Γοματίου, Σταγείρων και Στρατονίκης, του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Μικροπροβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα για Μαρμάρι και από Αγία Μαρίνα για Νέα Στύρα, λόγω ισχυρών βόρειων βορειοανατολικών ανέμων στον Ευβοϊκό κόλπο που φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια απο το λιμάνι του Πειραιά και του Λαυρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων απο το λιμάνι του Πειραιά θα εκτελεσθούν κανονικά. Κλειστή παραμένει επίσης η γραμμή Καβάλα-Πρίνου λόγω βορείων ανέμων που φθάνουν πρόσκαιρα στα ανατολικά τα 8 μποφόρ.

Η ΕΜΥ εξέδωσε το πρωί δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για θάλασσα Κυθήρων-Νοτιανατολικό Κρητικό Ιεράπετρα-Νοτιοδυτικό Κρητικό-Καρπάθιο και θάλασσα Καστελόριζου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024