Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ξεσηκώθηκαν οι κρατούμενοι μετανάστες στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας

Ξεσηκώθηκαν οι κρατούμενοι μετανάστες στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας

Εξέγερση σημειώθηκε στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, με τους  κρατούμενους να ζητούν την απελευθέρωσή τους. Η ηρεμία αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα αλλά αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή περιμετρικά του στρατοπέδου.

Εξέγερση σημειώθηκε στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, με τους κρατούμενους να ζητούν την απελευθέρωσή τους. Επί τόπου έχουν σταλεί δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) φωτιά εκδηλώθηκε στο Β13 δωμάτιο 20, όπου περίπου 40 άτομα μάζεψαν τα ρούχα τους και τα καίνε ζητώντας να απελευθερωθούν όλοι άμεσα.

Σε άλλο θάλαμο-κοντέινερ εξερράγη ο θερμοσίφωνας και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Η ηρεμία αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα αλλά αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή περιμετρικά του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη διάρκεια της αναταραχής μία ομάδα μεταναστών όρμησε στα σύρματα επιχειρώντας να αποδράσει, αλλά η προσπάθεια απετράπη.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούσης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ.Χριστοδουλοπούλου προωθούν την άμεση απόλυση όσων μεταναστών κρατούνται στα στρατόπεδα κράτησης για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών και άμεση απόλυση ευάλωτων περιπτώσεων (οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικες) με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας.

Όπως ανέφεραν, «τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα (σ.σ. οι δύο θάνατοι κρατούμενων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα) υπογραμμίζουν την ανάγκη άμεσης παρέμβασης και αλλαγής στο καθεστώς της αδιάκριτης και πολύμηνης κράτησης μεταναστών και προσφύγων υπό συνθήκες που συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.

Την περασμένη εβδομάδα, μετανάστης που κρατούνταν στο στρατόπεδο κράτησης της Αμυγδαλέζας αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με καταγγελίες, ο μετανάστης από το Πακιστάν είχε συλληφθεί για τρίτη φορά και μεταφέρθηκε στην Αμυγδαλέζα πριν από δύο μήνες από την Κρήτη.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024