Με έγγραφη δέσμευση η επιστροφή των «αιωνίων» φοιτητών στις εξετάσεις
Τη μέθοδο της «συμφωνίας» μεταξύ πανεπιστημίων και φοιτητών επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «αιωνίων» φοιτητών. Για το θέμα αυτό αναμένεται και να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.
Τη μέθοδο της «συμφωνίας» μεταξύ πανεπιστημίων και φοιτητών επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «αιωνίων» φοιτητών.
Έτσι μια έγγραφη δέσμευση θα υπογράφουν σύντομα στις γραμματείες των τμημάτων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ οι ήδη διαγραφέντες φοιτητές που επιθυμούν να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Για το θέμα αυτό αναμένεται και να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.
Παράλληλα, ο νέος υπουργός Παιδείας θα ζητήσει από τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ να μην κάνουν μαζικές επανεγγραφές, αλλά απλά να εξετάσουν τα αιτήματα των φοιτητών που θα θελήσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και επανεγγραφή να γίνει μόνον στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί από ένα πανεπιστήμιο ότι ο φοιτητής διαγράφηκε αδίκως.
Τέλος, οι φοιτητές που θα ξαναεγγραφούν θα καλούνται να υπογράψουν μια «συμφωνία» ότι θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης

