Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στο Αμβούργο, στοίχημα η αυτοδυναμία για τους Σοσιαλδημοκράτες

Εκλογές στο Αμβούργο, στοίχημα η αυτοδυναμία για τους Σοσιαλδημοκράτες

Στις κάλπες καλούνται οι πολίτες του Αμβούργου για να εκλέξουν το νέο κρατιδιακό Κοινοβούλιο, με τη νυν κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών του Όλαφ Σολτς να στοχεύει να κρατήσει την αυτοδυναμία. Την έκβαση θα κρίνει η προσέλευση στις κάλπες και το εάν το ευρωσκεπτικιστικό AfD θα καταφέρει, στην πρεμιέρα του στην πόλη-κρατίδιο, να μπει στο Κοινοβούλιο.

Στις κάλπες καλούνται οι πολίτες του Αμβούργου για να εκλέξουν το νέο κρατιδιακό Κοινοβούλιο, με τη νυν κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών του Όλαφ Σολτς να στοχεύει να κρατήσει την αυτοδυναμία.

Την έκβαση θα κρίνει η προσέλευση στις κάλπες και το εάν το ευρωσκεπτικιστικό AfD θα καταφέρει, στην πρεμιέρα του στην πόλη-κρατίδιο, να μπει στο Κοινοβούλιο.

Η χανσεατική πόλη θεωρείται προπύργιο των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και θα παραμείνει υπό την ηγεσία τους, όπως όλα δείχνουν. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις τους εμφανίζουν οριακά στην ανανέωση της αυτοδυναμίας τους.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το SPD βρίσκεται στο 47% -ενισχυμένο κατά περίπου δύο μονάδες τις παραμονές της κάλπης- σε πολύ μεγάλη απόσταση από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), οι οποίοι είναι στο 17%.

Ακολουθούν οι Πράσινοι (12%), η Αριστερά (8,5%) και οι Φιλελεύθεροι (6%). Το κρισιμότερο είναι το ευρωσκεπτικό AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία») που εμφανίζεται στο όριο εισόδου, το 5%.

Το συντηρητικής απόχρωσης κόμμα, που σχηματίστηκε στη διάρκεια της κρίσης της Ευρωζώνης με μονοθεματική πλατφόρμα την αντίθεση στις ευρωδιασώσεις, έχει καταφέρει να εκλέξει αντιπροσώπους σε κρατιδιακά Κοινοβούλιο και μόλις παρ’ ολίγον δεν μπήκε στη γερμανική Βουλή στις τελευταίες εκλογές.

Την τύχη των ποσοστών του, και κυρίως το εάν το περίπου 47% που προβλέπεται για τους Σοσιαλδημοκράτες θα είναι αρκετό για αυτοδυναμία, θα κρίνει η προσέλευση στις κάλπες. Στις περασμένες εκλογές, το 2011, είχε προσέλθει στα τμήματα μόνο το 57,3% των ψηφοφόρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024