Βέλγιο: Κάθειρξη 12 ετών στον αρχηγό δικτύου στρατολόγησης τζιχαντιστών
Σε κάθειρξη 12 ετών καταδίκασε τον αρχηγό της ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium βελγικό δικαστήριο την Τετάρτη, αποφαινόμενο πως η οργάνωσή του είναι τρομοκρατική και στρατολογούσε νέους ανθρώπους στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη υπόπτων ισλαμιστών στο Βέλγιο. Συνολικά 45 μέλη του δικτύου καταδικάστηκαν -οι περισσότεροι ερήμην.
Σε κάθειρξη 12 ετών καταδίκασε τον αρχηγό της ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium βελγικό δικαστήριο την Τετάρτη, αποφαινόμενο πως η οργάνωσή του είναι τρομοκρατική και στρατολογούσε νέους ανθρώπους στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή.
Το δικαστήριο της Αμβέρσας έκρινε επίσης ένοχα και τα υπόλοιπα 44 μέλη της οργάνωσης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις, στα οποία επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 3 έως 12 ετών, ορισμένες με αναστολή.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη υπόπτων ισλαμιστών στο Βέλγιο. Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας από τον περασμένο μήνα, οπότε οι Αρχές αποκάλυψαν συνωμοσία για τη διάπραξη φόνων αστυνομικών σε όλο το Βέλγιο.
Αν και ο εγκέφαλος της οργάνωσης, ο 32χρονος Φουάντ Μπελκάσεμ δεν πολέμησε στη Συρία, αντίθετα από τους περισσότερους κατηγορουμένους, ο δικαστής Λικ Ποταρζάν έκρινε πως ήταν η κινητήρια δύναμη. Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την καταδίκη του σε κάθειρξη 15 ετών.
Μόνο επτά από τους κατηγορουμένους παρέστησαν στη δίκη για την ετυμηγορία. Οι περισσότεροι εκτιμάται ότι βρίσκονται -νεκροί ή ζωντανοί- στη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Αταμάν σε Χουάντσο: «Καλή δουλειά φίλε, καταπληκτική άμυνα» (vid)
- Μάγια Χοκ: Πρωταγωνιστεί στη νέα δραματική σειρά μυστηρίου του Netflix «The God of the Woods»
- Δυτική Όχθη: Αντιπροσωπεία της ΕΕ και ευρωπαϊκές χώρες καταδικάζουν την αύξηση της βίας των εποίκων κατά των Παλαιστινίων
- Προσωρινά κρατούμενος ο 19χρονος που ήταν μαζί με τον 20χρονο το βράδυ της δολοφονίας του στη Καλαμαριά
- Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Όγδοος ο Μέρλος στον τελικό του ύψους
- Βρετανία: Σε έξαρση η μηνιγγίτιδα με 34 κρούσματα – Ουρές φοιτητών για να εμβολιαστούν