Η Μπούντεσταγκ «όλο και λιγότερο έτοιμη να ψηφίσει βοήθεια για την Ελλάδα»
Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών στη γερμανική Βουλή λέει πως η «απευθείας πρόκληση» της Αθήνας «μειώνει στο μηδέν την προθυμία της Βουλής να υπερψηφίσει περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα». Πρόγραμμα γέφυρα, υποστήριξε, δεν μπορεί να περάσει από τους γερμανούς βουλευτές χωρίς δεσμεύσεις για τήρηση των συμφωνηθέντων.
Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών στη γερμανική Βουλή λέει πως η «απευθείας πρόκληση» της Αθήνας «μειώνει στο μηδέν την προθυμία της Βουλής να υπερψηφίσει περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα».
Πρόγραμμα γέφυρα, υποστήριξε, δεν μπορεί να περάσει από τους γερμανούς βουλευτές χωρίς δεσμεύσεις για τήρηση των συμφωνηθέντων.
«Η νέα ηγεσία στην Αθήνα παίρνει το θάρρος να προκαλεί απευθείας τη Γερμανία. Αυτό μειώνει την προθυμία του γερμανικού κοινοβουλίου να συμφωνήσει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα που βρίσκεται κοντά στο μηδέν» δήλωσε στην Rheinische Post o Μίχαελ Φουχς, αντιπρόεδρος της ΚΟ των CDU/CSU.
Την άποψή του, είπε, συμμερίζονται πολλά πολιτικά πρόσωπα του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο ίδιος είπε ότι η εμπιστοσύνη του προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση «έχει ήδη κλονιστεί».
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει την Τρίτη ότι εάν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα βοήθειας, «τότε, τέρμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αμπελόκηποι: Δύο συλλήψεις για απόπειρα απάτης – Το κόλπο των δραστών με τα παράλληλα τηλεφωνήματα σε κινητό και σταθερό
- Γαλλία: Έριξαν χειροβομβίδα μέσα σε κομμωτήριο – Η στιγμή της επίθεσης
- Συγκλονιστική μαρτυρία για το ναυάγιο στη Χίο – «Οι άνθρωποι λες και ήταν από πολύνεκρο τροχαίο»
- Η αγάπη του Καρόλου Ντίκενς για τη Μαίρη Χόγκαρθ, την αδελφή της συζύγου του
- Το ηχηρό μήνυμα κατά της ICE από σκιέρ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό – Επέστρεψε ο Ελ Κααμπί (pic)