Πτώση 3,8% της βιομηχανικής παραγωγής το Δεκέμβριο
Μείωση κατά 3,8% παρουσίασε ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του μηνός Δεκεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2014 παρουσίασε μείωση κατά 2,7% σε ετήσια βάση.
Μείωση κατά 3,8% παρουσίασε ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του μηνός Δεκεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2013, έναντι μείωσης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 2,7%, έναντι μείωσης 3,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.
Η μείωση του γενικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής κατά 3,8% το μήνα Δεκέμβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2013, οφείλεται στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 13,2% και στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 18,6%.
Η μείωση του γενικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής κατά 2,7% της περιόδου Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2013, οφείλεται στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 0,5%, στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 13,7% και στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 0,2%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αφγανιστάν: Κυρώσεις της Αυστραλίας σε μέλη της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας