Στο Eurogroup παραπέμπει για τα ελληνικά θέματα το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών
Στο Eurogroup παραπέμπει το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη χθεσινή συνάντηση, στη Ρώμη, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Πάντοαν.
Στο Eurogroup παραπέμπει το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη χθεσινή συνάντηση, στη Ρώμη, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Πάντοαν.
«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκεσε μια περίπου ώρα. Ο υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τις γενικές γραμμές των πρωτοβουλιών οικονομικής πολιτικής που η ελληνική κυβέρνηση εννοεί να ακολουθήσει» αναφέρει η ανακοίνωση.
Παράλληλα, προσθέτει ότι «ο υπουργός Πιερ Κάρλο Πάντοαν υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί σαφώς έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και συμπλήρωσε ότι η προσοχή στην ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να δημιουργηθεί νέα απασχόληση στην χώρα, συμβάλλοντας στο να ξεπεράσει, ο ελληνικός λαός, την δύσκολη κοινωνική κατάσταση, αποτέλεσμα της κρίσης».
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, τέλος, τονίζεται ότι ο υπουργός Πάντοαν αναφέρθηκε και στον κεντρικό ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμών, υπογραμμίζοντας ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης είναι συγκεκριμένες αρχές που εφαρμόζονται μαζί. Το Eurogroup και το Ecofin είναι τα θεσμικά όργανα στα οποία κάθε χώρα μέλος μπορεί να συζητήσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, έχοντας εμπιστοσύνη ότι θα βρεθούν κοινές λύσεις, προς όφελος όλων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Οι Αθώοι»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Δομοκός: Θρίλερ με τη σορό άνδρα που βρέθηκε σε αυτοκίνητο – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
- Φως στο Τούνελ: Στο προσκήνιο τρεις υποθέσεις που συγκλονίζουν
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν γνώριζε για την επίθεση των Ισραηλινών στη Flotilla – Πράξαμε το καθήκον μας
- «Η κυβερνητική πλειοψηφία για πρώτη φορά υιοθετεί τη θέση μας» – Ανακοίνωση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
- Στην κυριότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής το Κτήμα Σιστοβάρη
- Βρετανία: Νίκη του ακροδεξιού Φάρατζ στις τοπικές εκλογές – Σημαντικές απώλειες για το Εργατικό Κόμμα Στάρμερ
- Άτυχος ξανά ο Γιαζίτζι, νέα ρήξη χιαστού (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442