Δεν εγκρίνει η ΝΔ την πολιτική ορκωμοσία Τσίπρα
«Πολύ άσχημα ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει πολιτικό όρκο ως πρωθυπουργός. «Αγνοεί επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων του Ελληνικού Έθνους, η πορεία του οποίου είναι συνυφασμένη με την Ορθοδοξία» καταλήγει.
«Πολύ άσχημα ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει πολιτικό όρκο ως πρωθυπουργός.
«Αγνοεί επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων του Ελληνικού Έθνους, η πορεία του οποίου είναι συνυφασμένη με την Ορθοδοξία» κατέληξε.
Η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη, πιθανότατα, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, κατά την οποία όσοι υπουργοί επιθυμούν θα ορκιστούν με πολιτικό όρκο και όσοι επιθυμούν με θρησκευτικό.
Στις 12:30 ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ορφανίδης παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια στις 15:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για να ορκιστεί πρωθυπουργός και να λάβει διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να τον ενημερώσει ότι επιθυμεί να δώσει πολιτικό όρκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Πρώην ειδικός εισαγγελέας δήλωσε στη Βουλή ότι ο Τραμπ επιχείρησε παρανόμως να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020
- Δένδιας για ενδεχόμενη κούρσα διαδοχής στη ΝΔ: Δεν θα αρνηθώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου αν αυτό απαιτηθεί
- ΠΑΣΟΚ: Σοβαρές αιχμές Ανδρουλάκη για ΝΔ και επίθεση στη δεξιά – Τι λέει για συγκυβέρνηση και συνέδριο
- Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι και τα σκυλιά τους
- LIVE: Αναντολού Εφές– Ολυμπιακός
- Η 12άδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές


