Άρεσε στην αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου που του χάρισε έξι υποψηφιότητες. Άρεσε στο κοινό, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τετραήμερο της προβολής του. Η νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ, American Sniper, έχει θαυμαστές και επικριτές, ενώ όλοι συζητούν για το «Fake Baby-Gate» (την υπόθεση με το ψεύτικο μωρό).

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του αμερικανού ελεύθερου σκοπευτή Κρις Κάιλ, ο οποίος υπηρέτησε στο Ιράκ, σκοτώνοντας δεκάδες άτομα.

Γιατί, όμως, η ταινία έχει προκαλέσει τόσο έντονη διαμάχη;

Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο Σεθ Ρόγκεν και ο Μάικλ Μουρ έγραψαν στο Twitter τη γνώμη τους για το American Sniper.

Αστειευόμενος, ο Ρόγκεν συνέκρινε την ταινία με την ναζιστική προπαγάνδα που βλέπουμε στους Αδωξους Μπάστερδους του Κουέντιν Ταραντίνο, αλλά στη συνέχεια πήρε πίσω το σχόλιό του.

Ο Μάικλ Μουρ από την πλευρά του, είπε ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές είναι «δειλοί»

Η Σάρα Πέιλιν έσπευσε να υπερασπιστεί την ταινία, γράφοντας στη σελίδα της στο Facebook: «Αριστεροί του Χόλιγουντ καταλάβετε ότι η υπόλοιπη Αμερική γνωρίζει ότι δεν είστε ικανοί ούτε να γυαλίσετε τα παπούτσια του Κρις Κάιλ». Πολλοί άλλοι διάσημοι έσπευσαν να επιτεθούν σε όσους τάχθηκαν εναντίον της ταινίας.

Κάποιοι θεατές δηλώνουν ότι ο Κρις Κάιλ εμφανίζεται με πιο θετικό τρόπο από ότι θα περίμενε κανείς.

Πάντως, οι ίδιοι οι δημιουργοί της ταινίας δηλώνουν ότι δεν ήταν στόχος τους να κάνουν μία πολιτική ταινία, με τον Μπράντλεϊ Κούπερ να δηλώνει ότι πρόκειται για «μελέτη χαρακτήρα» και όχι για «πολιτική συζήτηση με θέμα τον πόλεμο».

Το «σκάνδαλο του ψεύτικου μωρού»

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η παρατήρηση ότι το μωρό που κρατάει στα χέρια του ο Μπράντλεϊ Κούπερ δεν είναι αληθινό, αλλά ψεύτικο.

Η παρατήρηση αυτή προκάλεσε χιονοστιβάδα σχολίων στο Twitter, με τον Μαρκ Χάρις να παρατηρεί ότι «το πλαστικό μωρό στο American Sniper θα εξηγείται από αναλυτές του δημιουργού Κλιντ Ίστγουντ μέχρι το τέλος του κόσμου».

Πολλοί έσπευσαν να αστειευτούν με το θέμα:

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ