Ο πρεσβευτής της Γαλλίας ευχαριστεί τους Έλληνες για την αλληλεγγύη
Τις ευχαριστίες του, για την αλληλεγγύη που επέδειξε ο ελληνικός λαός, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχθηκε η Γαλλία, εξέφρασε ο πρεσβευτής στην Ελλάδα Ζαν Λουπ Κιούν Ντελφόρζ με μήνυμά του, που εξέδωσε η γαλλική πρεσβεία.
Τις ευχαριστίες του, για την αλληλεγγύη που επέδειξε ο ελληνικός λαός, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχθηκε η Γαλλία, εξέφρασε ο πρεσβευτής στην Ελλάδα Ζαν Λουπ Κιούν Ντελφόρζ με μήνυμά του, που εξέδωσε η γαλλική πρεσβεία.
«Τόσο προσωπικά όσο και στο όνομα των συναδέλφων μου στην πρεσβεία, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον κάθε έναν από όσους, με τα πολυάριθμα μηνύματα φιλίας τους, δήλωσαν την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις» αναφέρει ο πρέσβης.
«Η Γαλλία χτυπήθηκε στην καρδιά της από πράξεις ανείπωτης βίας και βαρβαρότητας» είπε επικαλούμενος τις δηλώσεις του Προέδρου Ολάντ.
«Εθίγη ολόκληρη η εθνική κοινότητα ενώ οι αξίες μας υπέστησαν επίθεση, όπως ο πλουραλισμός και η ελευθερία της έκφρασης που αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας».
Αναφερόμενος στις «αυθόρμητες συγκεντρώσεις συμπαράστασης» στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού στην Ελλάδα, τονίζει ότι «χιλιάδες Ελλήνων εξεγέρθηκαν για να υπερασπιστούν τις κοινές μας αξίες. Ο αγώνας για την ελευθερία, εναντίον του αντισημιτισμού και του σκοταδισμού μας αφορά όλους. Αυτό είναι το νόημα της συγκίνησης που κατέλαβε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά τη Γαλλία, όπου πολλά εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν με το ίδιο πνεύμα αρνούμενοι τις παρερμηνείες που αποτελούν την παγίδα που έστησαν οι υπεύθυνοι αυτών των τρομοκρατικών πράξεων».
Καταλήγοντας, ο Γάλλος πρέσβης κάνει έκκληση «να μην εγκαταλείψουμε την κοινή μας αποφασιστικότητα να καταπολεμήσουμε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας. Το οφείλουμε στα θύματα αυτών των ελεεινών επιθέσεων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται ξανά οι τιμές για το WTI και το Brent
- Κολομβία: Τουλάχιστον 66 οι νεκροί στη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους
- Ιράν: Οι αδιάκοπες αντιφάσεις του Τραμπ από την έναρξη του πολέμου
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν μίλησε με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που επιδιώκει ειρηνευτικό ρόλο
- Ιράν: Για μήνυμα Κύπρου μέσω Λιβάνου μη χρήσης των βρετανικών βάσεων, γράφει η Beirut Time
- Περού: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση μίνι βαν με νταλίκα