Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ν.Παππάς: Θα τηρήσουμε τη δανειακή σύμβαση με τροποποίηση όρων

Ν.Παππάς: Θα τηρήσουμε τη δανειακή σύμβαση με τροποποίηση όρων

Υλοποίηση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης αλλά με διεκδίκηση τροποίησης των όρων του και τήρηση των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης υπό την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει «καθαρή εντολή». Αυτό είναι το τρίπτυχο που περιέγραψε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, στην αρχή της τελικής ευθείας προς τις κάλπες της Κυριακής.

Υλοποίηση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης αλλά με διεκδίκηση τροποίησης των όρων του και τήρηση των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης υπό την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει «καθαρή εντολή».

Αυτό είναι το τρίπτυχο που περιέγραψε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, στην αρχή της τελικής ευθείας προς τις κάλπες της Κυριακής.

Την ίδια στιγμή , ο κ. Παππάς άφησε αναπάντητο το ερώτημα για τα φορολογικά σχέδια του κόμματος, λέγοντας (στην πρωϊνή εκπομπή του Σκάι) ότι θα ήταν «ανεύθυνο να διατυπώσουμε τώρα με βεβαιότητα μια φορολογική κλίμακα».

Ο κ. Παππάς ανέφερε μεταξύ των άλλων, σε μία από τις πλέον σαφείς απόπειρες του ΣΥΡΙΖΑ να καθησυχάσει εν όψει εκλογών, ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους εταίρους για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η παρούσα δανειακή σύμβαση, περί αυτού πρόκειται».

Παρά ταύτα, ο κ. Παππάς είπε ότι όλα αυτά θα γίνουν με εφαρμογή ενός διαφορετικού προγράμματος. «Εμείς επιδιώκουμε – και θα το πετύχουμε – ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δεν θα είναι μνημονιακό, θα είναι σε ριζικά διαφορετική κατεύθυνση», ανέφερε και συμπλήρωσε:
«Είναι πλέον ώριμα τα πράγματα να μπει στο τραπέζι και η αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος».

Ταυτόχρονα όμως, έθεσε υπό αίρεση την τήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης: «Εάν πάρουμε καθαρή εντολή θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, σε μία διατύπωση που εντάσσεται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πιέσει στην κατεύθυνση της αυτοδυναμίας.

Στην ερώτηση για τα φορολογικά, ο κ. Παππάς απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας «θα ήταν ανεύθυνο να διατυπώσουμε τώρα με βεβαιότητα μια φορολογική κλίμακα», «αδειάζοντας» εμμέσως τον Ευκλ. Τσακαλώτο που προ ημερών μίλησε για επιβολή φορολόγησης 50%-60% για εισοδήματα άνω των 80.000 ευρώ, αλλά και αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024