Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αμφισβητείται η θεωρία της έκρηξης στο αεροπλάνο της AirAsia

Αμφισβητείται η θεωρία της έκρηξης στο αεροπλάνο της AirAsia

Επιτείνουν τη σύγχυση γύρω από το τι συνέβη τις τελευταίες στιγμές της μοιραίας πτήσης QZ8501 της AirAsia αντικρουόμενες δηλώσεις που έρχονται από την Ινδονησία. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε λόγο για ενδείξεις ότι σημειώθηκε έκρηξη στο αεροσκάφος πριν καταπέσει στη θάλασσα, ωστόσο η θεωρία αμφισβητείται από την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών της χώρας. Ανασύρθηκε ο καταγραφέας πτήσης του αεροσκάφους.

Επιτείνουν τη σύγχυση γύρω από το τι συνέβη τις τελευταίες στιγμές της μοιραίας πτήσης QZ8501 της AirAsia αντικρουόμενες δηλώσεις που έρχονται από την Ινδονησία. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε λόγο για ενδείξεις ότι σημειώθηκε έκρηξη στο αεροσκάφος πριν καταπέσει στη θάλασσα, ωστόσο η θεωρία αμφισβητείται από την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών της χώρας.

Ελπίδες για απαντήσεις ως προς τα αίτια της συντριβής δίνει η ανάσυρση του καταγραφέα πτήσης του αεροσκάφους από τους δύτες στη θάλασσα της Ινδονησίας. Αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί η θέση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του καταγραφέα των συνομιλιών στο πιλοτήριο, αλλά τα συνεργεία δεν κατάφεραν να το προσεγγίσουν.

Ο συντονιστής επιχειρήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης Σουγιάντι Μπαμπάνγκ Σουπριγιάντι δήλωσε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους ότι ενδεχομένως στο αεροσκάφος της AirAsia σημειώθηκε έκρηξη εξαιτίας σημαντικής αλλαγής που προκλήθηκε στην πίεση αέρα του θαλάμου προτού αυτό καταπέσει στη θάλασσα.

«Η ανάλυσή μου, με βάση τα συντρίμμια που έχουν εντοπιστεί και άλλα ευρήματα, παραπέμπει στο ότι στο αεροσκάφος σημειώθηκε έκρηξη πριν από την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας» δήλωσε προσθέτοντας ότι η αριστερή πλευρά του αεροπλάνου φαίνεται να αποσυνετέθη, γεγονός που παραπέμπει σε αλλαγή στην πίεση που ενδεχομένως να προκάλεσε έκρηξη.

Ωστόσο, εμπειρογνώμονας της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας των Μεταφορών της Ινδονησίας δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη εκτίμηση. «Δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν μία τέτοιου είδους θεωρία» ανέφερε ο Σαντόζο Σαγιόγκο.

Η πτήση QZ8501 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από την βόρεια Θάλασσα της Ιάβας, στις 28 Δεκεμβρίου. Εκτελούσε πτήση διάρκειας περίπου δυο ωρών από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, τη Σουραμπάγια, προς τη Σιγκαπούρη.

Δεκάδες σοροί επιβατών έχουν περισυλλεγεί, αλλά εκτιμάται ότι τα περισσότερα θύματα βρίσκονται μέσα στην άτρακτο του αεροσκάφους, η οποία ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Only in

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Καθώς η προσιτή διαβίωση γίνεται ολοένα και περισσότερο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει τον πρώτο επίτροπο της ΕΕ με άμεση ευθύνη για τη στέγαση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024