Συγκέντρωση αλληλεγγύης «Je suis Charlie» στη Θεσσαλονίκη
Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Δήμου για την έκφραση συμπαράστασης στον λαό της Γαλλίας, μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο περιοδικό Charlie Hebdo και σε άλλα σημεία του Παρισιού.
Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Δήμου για την έκφραση συμπαράστασης στον λαό της Γαλλίας, μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο περιοδικό Charlie Hebdo και σε άλλα σημεία του Παρισιού.
Με ένα μολύβι στο χέρι και πλακάτ που έγραφαν Je Suis Charlie εξέφρασαν συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και σκιτσογράφους του περιοδικού, που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, καθώς και στα υπόλοιπα θύματα.
«Δεν αποδεχόμαστε τη βία, δεν αποδεχόμαστε την τρομοκρατία, δεν αποδεχόμαστε αυτόν τον φασισμό» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υπογράμμισε: «Αυτή η βαρβαρότητα αυτή η εκδήλωση βίας στο Παρίσι και με τη συνέχεια που είχε είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν έχει καμία θέση σε μια ευρωπαϊκή κοινωνία. Το ουσιαστικό στην ιστορία είναι ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε το Ισλάμ, τη θρησκεία τη μουσουλμανική, από μια χούφτα ανεγκέφαλους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι τυφλωμένοι από φανατισμό».
«Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία βίας, είναι θρησκεία ειρήνης και αγάπης, αυτό να έχουμε στο νου μας σε οτιδήποτε σκεφτόμαστε και να μην πέσουμε στην παγίδα των αντεκδικήσεων. Η εκδίκηση για τους θανάτους δεν είναι μέσα στο πλαίσιο της αγάπης και της ανοχής που έχει η Ευρώπη» είπε.
Στη 1μ.μ. τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού, ως συμμετοχή στο παγκόσμιο πένθος για τα θύματα στη Γαλλία.
Το «παρών» έδωσαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι βουλευτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…

