Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πολύ καλή δουλειά ο Μίτσελ, όμως έχω δικές μου ιδέες» είπε ο Περέιρα

«Πολύ καλή δουλειά ο Μίτσελ, όμως έχω δικές μου ιδέες» είπε ο Περέιρα

Ο νέος προπονητής τους Ολυμπιακού, Βίκτορ Περέιρα, αναγνώρισε τη δουλειά του Μίτσελ στον Ολυμπιακό, όμως με δηλώσεις που έκανε κατέστησε σαφές πως εκείνος έχει το δικό του πλάνο για τους «ερυθρόλευκους». Επίσης ο Πορτογάλος μίλησε για το ντεμπούτο του στον πάγκο, όπου θα είναι απέναντι στην Ξάνθη, αλλά και για τη φιλοσοφία του.

Ο νέος προπονητής τους Ολυμπιακού, Βίκτορ Περέιρα, αναγνώρισε τη δουλειά του Μίτσελ στον Ολυμπιακό, όμως με δηλώσεις που έκανε κατέστησε σαφές πως εκείνος έχει το δικό του πλάνο για τους «ερυθρόλευκους».

Επίσης ο Πορτογάλος μίλησε για το ντεμπούτο του στον πάγκο, όπου θα είναι απέναντι στην Ξάνθη, αλλά και για τη φιλοσοφία του.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Κύριε Περέιρα, καλή αρχή στον Ολυμπιακό. Το ντεμπούτο σας στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» θα γίνει στην έδρα της Ξάνθης, όπου οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι, έχοντας κερδίσει τόσο τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, όσο και τον Παναθηναϊκό, μάλιστα με το ίδιο σκορ, με 4-2. Είναι μία πρόκληση για εσάς αυτό το παιχνίδι;
«Ναι γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτή είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση για εμάς. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Η Ξάνθη είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Είναι πολύ καλά οργανωμένη στην επίθεση. Στηρίζεται σε πολύ γρήγορες και καλές αντεπιθέσεις. Αυτός είναι ο λόγος που κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Επίσης, έχει μία πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Κάνει οργανωμένο παιχνίδι και παίζει με καλές αντεπιθέσεις. Επίσης, έχει μπροστά επικίνδυνους και ικανούς παίκτες, όπως είναι ο Καπετάνος, ο Κλέιτον, ο Σολτάνι, ο Λουσέρο. Γενικότερα οι παίκτες της είναι καλοί. Έχουν ποιότητα και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον αντίπαλο. Ο μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη. Θα πάμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε και εμείς πολύ καλά οργανωμένοι. Θέλουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Αλλά τις στιγμές που θα τη χάνουμε, θα προσπαθήσουμε να είμαστε πολύ καλοί στο πρέσινγκ. Θα επιχειρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχουμε τον ένα και μοναδικό μας στόχο που είναι η νίκη».

Στην παρουσίασή σας από τη διοίκηση, αναλύσατε την αγωνιστική φιλοσοφία σας. Αλήθεια, τι σύστημα θα εφαρμόσετε στον Ολυμπιακό; «Προσωπικά μου αρέσει η ομάδα μου να παίζει ένα επιθετικό ποδόσφαιρο. Να έχει την κατοχή της μπάλας. Να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού. Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει οι παίκτες μου να βρίσκονται από το κέντρο του γηπέδου και προς τα μπρος. Μου αρέσει ένα δυναμικό ποδόσφαιρο και πολύ γρήγορο. Αυτό είναι που θέλω να παρουσιάσω. Αυτό είναι που θέλω να πετύχω. Μου αρέσει οι παίκτες μου να μπορούν να επιτίθενται και από τα άκρα, αλλά και από το κέντρο. Πιστεύω πως αυτή η ικανότητα ξεχωρίζει τις καλές από τις πολύ καλές ομάδες. Η ικανότητά τους να επιτίθενται και από το κέντρο, αλλά και από τα πλάγια. Και να μπορούν να ολοκληρώνουν της φάσεις με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό είναι που θέλω να προσπαθήσω να κάνω. Όμως, έχω κάνει μόνο μία προπόνηση στον Ολυμπιακό. Και δεν γίνεται να καταφέρω τόσο γρήγορα να εξηγήσω αυτό που θέλω να κάνω. Θα έχουμε, όμως, το χρόνο να εξηγήσουμε τις ιδέες μας στους παίκτες. Να εξηγήσουμε την τακτική μας. Και να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που ονειρευόμαστε. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα δούμε τον Ολυμπιακό, την ομάδα μας να παίζει με αυτό το στιλ που μας αρέσει. Επίσης, μου αρέσει πάρα πολύ όταν η ομάδα χάνει τη μπάλα να παίζει με ασφυκτικό πρέσινγκ, ώστε πολύ γρήγορα να ανακτήσει τη μπάλα».

Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι μεγάλο, όπως πολλές είναι και οι υποχρεώσεις της ομάδας σας στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Η πρόθεσή σας είναι να αξιοποιήσετε το σύνολο των παικτών; «Όπως όλοι καταλαβαίνετε, έχουμε κάνει μόνο μία προπόνηση. Δεν είναι αρκετή για να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Τώρα θα γίνει η δεύτερη προπόνηση και αύριο η τρίτη, η οποία θα είναι και η τελευταία πριν από το παιχνίδι. Είναι, λοιπόν, πολύ νωρίς. Για εμένα όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Όλοι όσοι θέλουν να συνεργαστούν και όλοι όσοι θέλουν να ακούσουν και να προσπαθήσουν να κάνουν πράξη τις ιδέες μας, είναι σημαντικοί. Από ‘κει και πέρα ξεκινάμε από το μηδέν. Η αφετηρία μας είναι το μηδέν. Γνωρίζουμε πως όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί. Όμως το ποιοι θα χρησιμοποιηθούν θα εξαρτηθεί από την κρίση μου. Γιατί είμαι εδώ για να εκτιμήσω το επίπεδο και τις ικανότητες του καθενός. Αυτό που θέλω είναι να υπάρχει ένα καλό κλίμα. Με το χρόνο θα δούμε τις ικανότητες του καθενός και το που θα χρησιμοποιηθεί ο καθένας. Έχω πολλά πράγματα που θέλω να αλλάξω. Ο Μίτσελ είχε τις δικές του ιδέες. Έκανε πολύ καλή δουλειά. Όμως, οι δικές μου ιδέες είναι διαφορετικές. Με το χρόνο θα προσπαθήσω να τις εφαρμόσω».

Και μία διευκρίνιση: έχετε καταλήξει στον παίκτη που θα καλύψει το κενό των Μιλιβόγεβιτς και Εντινγκά στην Ξάνθη; «Ακόμα δεν έχω αποφασίσει γιατί έχουμε δύο προπονήσεις μπροστά μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024