Οι ύποπτοι της επίθεσης στο Charlie Hebdo είχαν βρεθεί υπό παρακολούθηση
Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανέφερε πως οι δύο ύποπτοι ως κύριοι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo είχαν βρεθεί υπό παρακολούθηση, αλλά δεν υπάρχαν σημάδια ότι θα προχωρούσαν σε βίαιη πράξη. Η παρούσα κατάσταση, και ειδικά ενώ οι δράστες μένουν ασύλληπτοι, είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη», ανέφερε.
Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανέφερε πως οι δύο ύποπτοι ως κύριοι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo είχαν βρεθεί υπό παρακολούθηση, αλλά δεν υπάρχαν σημάδια ότι θα προχωρούσαν σε βίαιη πράξη.
Οι ύποπτοι, οι αδελφοί Κουασί, ήταν γνωστοί στις αρχές και ο νεότερος από αυτούς είχε στην πλάτη του ποινή φυλάκισης και διαπιστωμένες διασυνδέσεις με ακραία ισλαμιστικά δίκτυα.
- Ποιοι είναι οι τρεις ύποπτοι για την επίθεση
Μιλώντας την Πέμπτη στο Europe 1, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «αυτά τα πρόσωπα είχαν βρεθεί στο στόχαστρο παρακολούθησης».
Ο Καζενέβ διευκρίνισε πως «δεν υπήρχαν στοιχείο που να έδειχνε πως επρόκειτο άμεσα να προχωρήσουν σε επίθεση». »Λαμβάνουμε κάθε δυνατή προφύλακη, αλλά ποτέ δεν υπάρχει μηδενικό ρίσκο» είπε ο Καζνέβ.
Η παρούσα κατάσταση, και ειδικά ενώ οι δράστες μένουν ασύλληπτοι, είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη», ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 32 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
- Νιγηρία: Ο Τραμπ προειδοποιεί και για άλλους βομβαρδισμούς αν δεν σταματήσει η «σφαγή χριστιανών»
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία ζητά από τους αυτονομιστές του ΣΜΝ να αποχωρήσουν από τα εδάφη που κατέλαβαν
- Ονδούρα: «Συγχαίρει» η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τον εκλεκτό του Τραμπ
- Νιγηρία: Πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Κυβερνοασφάλεια: Αγορές με τη βοήθεια της AI και προσωπικά δεδομένα