Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι γαλλικές Αρχές στο κυνήγι των δραστών της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Οι γαλλικές Αρχές στο κυνήγι των δραστών της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία για τη σύλληψη των δύο υπόπτων για την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι που άφησε πίσω της 12 νεκρούς. Πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στην περιοχή της Πικαρδίας, βορειοανατολικά του Παρισιού, μετά από αναφορές ότι εθεάθησαν στην Αιν οι δύο ένοπλοι. Αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή. Συνολικά, 88.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετέχουν στο κυνήγι των δραστών.

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία για τη σύλληψη των δύο υπόπτων για την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι που άφησε πίσω της 12 νεκρούς.

Πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στην περιοχή της Πικαρδίας, βορειοανατολικά του Παρισιού, μετά από αναφορές ότι εθεάθησαν στην Αιν οι δύο ένοπλοι.

Συνολικά, 88.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετέχουν στο κυνήγι των δραστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή Πικαρδία στα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι εθεάθησαν οι δύο ένοπλοι. Το επίπεδο του συναγερμού αυξήθηκε και στην Ιλ-ντε-Φρανς στο κέντρο της Γαλλίας.

Η εικόνα ωστόσο παραμένει συγκεχυμένη και ο υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ενώ σε όλη τη χώρα τα πνεύματα είναι οξυμένα.

Οι δύο άνδρες -τα αδέλφια Κουισί- θεωρούνται βαριά οπλισμένοι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εθεάθησαν στην Αιν να έχουν καλάσνικοφ και εκτοξευτές ρουκετών.

Οι αναφορές θέλουν τους δύο άνδρες να λήστεψαν πρατήριο βενζίνης στη Βιγιέ-Κοτερέ της Αιν και να αναγνωρίστηκαν από αναγνωρίστηκαν από πρατηριούχο. Βρίσκονταν σε γκρίζο Clio με πινακίδες που δεν αντιστοιχούσαν στο όχημα.

Στην περιοχή έχουν σταλεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της χωροφυλακής. Ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και στο Κορσί. Μάλιστα, το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνει άνδρες των ειδικών δυνάμεων να πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια στην περιοχή Λονγκπόντ. {{{ map }}}

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο δήμαρχος της πόλης Κρεπί αν Βαλουά είπε ότι ελικόπτερα πετούν πάνω από την πόλη και ότι καταφτάνουν δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ένα τρίτο άτομο, ένας 18χρονος που το όνομά του είχε συνδεθεί με την επίθεση, παρουσιάστηκε τη νύχτα στην αστυνομία. Συμμαθητές του, ωστόσο, έσπευσαν να δηλώσουν ότι ο νεαρός είναι αθώος, καθώς την ώρα του μακελειού στα γραφεία του Charlie Hebdo βρισκόταν παρακολουθούσε μαθήματα στο κολέγιο.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν την Τετάρτη οι δράστες βρέθηκαν δέκα βόμβες μολότοφ και δύο τζιχαντιστικές σημαίες. Οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους, ένα Citroen, όταν τράκαραν στο βορειοδυτικό Παρίσι.

Η Γαλλία βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό: Το πρωί της Πέμπτης, μία αστυνομικός έπεσε νεκρή από πυρά στα νότια του Παρισιού -περιστατικό που ακόμη δεν φαίνεται να συνδέεται με την επίθεση στο περιοδικό- και το τοπίο συμπληρώνουν ανησυχητικές αναφορές για βίαιες ενέργειες με στόχο μουσουλμανικούς χώρους λατρείας.

Όσον αφορά το ίδιο το Charlie Hebdo, το περιοδικό θα εκδοθεί την επόμενη Τετάρτη, ανακοίνωσε χρονογράφος της εφημερίδας. «Θα συνεχίσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι» δήλωσε ο Πατρίκ Πεγιού, που έχει στήλη στο περιοδικό.

Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα (συνήθως το τιράζ του είναι περίπου 60.000).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024