Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ελλάδα έφτασαν έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic

Στην Ελλάδα έφτασαν έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic

Στην Ελλάδα έφτασαν 107 έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic που ταξίδεψαν με πτήση της Aegean από το Πρίντεζι της Ιταλίας. Οι διασωθέντες είχαν αποβιβαστεί αργά το βράδυ της Τρίτης από το ελικοπτεροφόρο San Giorgio και το σκάφος Durand de la Penne του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Στο λιμάνι του Τάραντα έφτασε το σκάφος Abby Jannette που μεταφέρει και αυτό διασωθέντες του Norman Atlantic. Έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο και δεκάδες αγνοούνται.

Στην Ελλάδα μεταφέρθηκαν 107 έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic που ταξίδεψαν με πτήση της Aegean από το Πρίντεζι της Ιταλίας.

Οι διασωθέντες είχαν αποβιβαστεί αργά το βράδυ της Τρίτης από το ελικοπτεροφόρο San Giorgio και το σκάφος Durand de la Penne του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Το αεροπλάνο έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι.

Με πτήση της Αegean θα μεταφερθούν 22 από τους 107 διασωθέντες στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, θα προωθηθούν μέσω της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας 2 άτομα στην Κέρκυρα, 2 στην Ρόδο, 1 στο Ηράκλειο και 1 στο Χανιά.

Η πτήση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, αλλά λόγω καιρού αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Την ευθύνη του επαναπατρισμού τους είχε αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και η πτήση θα πραγματοποιηθεί δωρεάν από την Aegean.

Παράλληλα, το Aby Jannette με διασωθέντες του Norman Atlantic, έφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο λιμάνι του Τάραντα της Ιταλίας.

Στο πλοίο εκτιμάται ότι βρίσκονται 26 έλληνες διασωθέντες, ωστόσο πραγματοποιείται διαδικασία ταυτοποίησης.

Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφέρει 21 από τους διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic από το Μπρίντιζι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροσκάφος θα απογειωθεί από την ιταλική πόλη το απόγευμα.

Συνολικά, οι έλληνες διασωθέντες από το Norman Atlantic είναι 236, ωστόσο οι λίστες αναμένεται να επικαιροποιηθούν εκ νέου.

Έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο και δεκάδες αγνοούνται, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς στο πλοίο φέρεται να βρίσκονταν και αρκετοί μετανάστες.

Το βράδυ, συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Πρίντεζι, όταν 205 διασωθέντες, μεταξύ αυτών 106 Έλληνες, αποβιβάστηκαν στο Πρίντεζι από το ελικοπτεροφόρο. Στο λιμάνι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συγγενικά τους πρόσωπα, αναμένοντας με αγωνία να σφίξουν στην αγκαλιά τους ξανά τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι διασωθέντες οδηγήθηκαν σε ειδικούς χώρους υποδοχής για να τους εξετάσει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τους δόθηκαν ρούχα.

Ενα ελικόπτερο S- 70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα AB- 205 της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν σε νέα επιχείρηση έρευνας στην Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του ιταλικού πλοίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024