Πέθανε η τραγουδίστρια Μάγια Μελάγια
Απεβίωσε το Σάββατο, σε ηλικία 86 ετών, η ερμηνεύτρια του ελαφρολαϊκού τραγουδιού Μάγια Μελάγια, η οποία εμφανίστηκε και σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Απεβίωσε το Σάββατο, σε ηλικία 86 ετών, η ερμηνεύτρια του ελαφρολαϊκού τραγουδιού Μάγια Μελάγια, η οποία εμφανίστηκε και σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Η Μάγια Μελάγια (το πραγματικό της όνομα ήταν Μελπομένη Τσιριγώτη) γεννήθηκε στην Πλάκα το 1928.
Ξεκίνησε την καριέρα της το 1946 για να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 τόσο στις νυχτερινές πίστες όσο και στο θεατρικό πάλκο. Τραγούδησε κυρίως ελαφρολαϊκά και αρχοντορεμπέτικα. Μεταξύ άλλων έχει ερμηνεύσει τα «Θέλω να τα σπάσω», «Αδύνατον να κοιμηθώ», «Είναι αργά», «Άλα της». Δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο της στο τραγούδι άρχισε και την πορεία της στον κινηματογράφο. Οι πρώτες ταινίες στις οποίες εμφανίσθηκε ήταν οι «3 Τρελοί Ντετέκτιβς» (1957), «Ραντεβού Με Τον Έρωτα» (1957) και «Η Φτώχεια Θέλει Καλοπέραση» (1958).
Παρόλο που τραγούδησε περί τον μισό αιώνα, δεν έχει αφήσει πίσω της μεγάλη δισκογραφία ενώ το όνομά της πέρασε από γενιά σε γενιά ως συνώνυμο του γλεντιού και του κεφιού. Η Μελπομένη Τσιριγώτη όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.
Την δεκαετία του ’60, μετά τον χωρισμό της με τον Γιώργο Μουζάκη, εγκατέλειψε την Ελλάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μάγια Μελάγια έκανε μια δεύτερη καριέρα στα μαγαζιά της ελληνικής παροικίας των ΗΠΑ και παντρεύτηκε εκεί. Αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα της χρόνια μετά, όταν πια έμεινε χήρα και είχε μια περιπέτεια υγείας, και εγκαταστάθηκε αθόρυβα σε ένα διαμέρισμα στην Αγίου Μελετίου.
Η κηδεία της θα γίνει από το νεκροταφείο Ζωγράφου την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στις 14:00.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σιωπηλή επιδημία – Ο Έμπολα διαδιδόταν για μήνες χωρίς να γίνει αντιληπτός
- Μαδαγασκάρη και Γουινέα-Μπισάου υπέρ της μαροκινής θέσης για αυτόνομη Δυτική Σαχάρα
- Reuters: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ λέει ότι το εμπλουτισμένο ουράνιο πρέπει να μείνει στο Ιράν
- Εργατικό ατύχημα στα Γιαννιτσά: Τρεις τραυματίες μετά από κατάρρευση σκαλωσιάς
- Ντε Κολό: «Θα είναι η τελευταία μου σεζόν φέτος»
- Γουίλεμ Νταφόε: «Δεν με έχει ενοχλήσει που δεν έχω λάβει Όσκαρ»
- Επισιτισμός – Τουρισμός: 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου από την ΠΟΕΕΤ – Τα αιτήματα
- Σύμβαση για την αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442