Γαλλική εταιρεία δίνει οδηγίες… ομορφιάς στους εργαζόμενους
Μέχρι και το είδος... μάσκαρα που πρέπει να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενες αναλύει η γαλλική εταιρεία SNFC, που διαχειρίζεται το σιδηρόδρομο. Σε ένα εσωτερικό έγγραφο 36 σελίδων, δίνει αναλυτικές οδηγίες για το μακιγιάζ των γυναικών αλλά και για το πώς πρέπει να περιποιούνται οι άνδρες το μούσι ή το μουστάκι τους. Η διαρροή των οδηγιών προκάλεσε σάλο, αλλά η εταιρεία αρκέστηκε να απαντήσει πως δεν υποχρεώνει κανέναν να τις ακολουθήσει.
Συμβουλές ομορφιάς δίνει η γαλλική εταιρεία διαχείρισης του σιδηροδρόμου, SNFC, προκαλώντας πολλές επικρίσεις.
Σε εσωτερικό έγγραφο 36 σελίδων, που μοιράστηκε στο προσωπικό, δίνονται αναλυτικές οδηγίες για το… μακιγιάζ των γυναικών: «Συνίσταται απλό μακιγιάζ με μέικ-απ, μάσκαρα, ρουζ και κραγιόν. Το ρουζ θα πρέπει να ταιριάζει χρωματικά με το κραγιόν και να δίνει όψη υγείας στο πρόσωπο», αναφέρουν μερικές από τις οδηγίες.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην περιποίηση των χεριών: «Τα χέρια σας πρέπει να ενυδατώνονται συχνά με κρέμα. Για το μανικιούρ, συνιστούμε σεμνότητα και σοβαρότητα, με κάποιο διάφανο, παστέλ ροζ ή κόκκινο βερνίκι. Απαραίτητο θεωρείται το αποσμητικό ή κάποιο διακριτικό άρωμα ενώ για τα κοσμήματα η οδηγία είναι εξίσου σαφής: «Κάντε μίνιμαλ και διακριτικές επιλογές»
Οδηγίες και για τους άνδρες
Απαντώντας στις επικρίσεις για διακριτική μεταχείριση και σεξισμό, η εταιρεία έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι οδηγίες απευθύνονται και σε άνδρες.
«Το μούσι και το μουστάκι είναι της μόδας. Αν επιλέξετε αυτό το στυλ, φροντίστε να είναι καθαρά και περιποιημένα. Αλλιώς, να ξυρίζεστε τακτικά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο.
Υπεύθυνοι της εταιρείας δηλώνουν πως οι οδηγίες δεν είναι υποχρεωτικές για κανέναν αλλά δόθηκαν εν είδει συμβουλών «για να δείχνουμε όσο το δυνατό πιο επαγγελματικό προφίλ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Ο Μικ Τζάγκερ λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να μεγαλώνεις»
- Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Το «Godzilla» Ελ Νίνιο και το νέο σοκ που απειλεί τις τιμές των τροφίμων
- Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο ταξικό χάσμα: Οι έχοντες, οι μη έχοντες και οι μη γνωρίζοντες
- Το νέο μουσείο του Τζορτζ Λούκας στο Λος Άντζελες προσφέρει δωρεάν είσοδο στους κατοίκους της γειτονιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)











![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442