Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλική εταιρεία δίνει οδηγίες... ομορφιάς στους εργαζόμενους

Γαλλική εταιρεία δίνει οδηγίες… ομορφιάς στους εργαζόμενους

Μέχρι και το είδος... μάσκαρα που πρέπει να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενες αναλύει η γαλλική εταιρεία SNFC, που διαχειρίζεται το σιδηρόδρομο. Σε ένα εσωτερικό έγγραφο 36 σελίδων, δίνει αναλυτικές οδηγίες για το μακιγιάζ των γυναικών αλλά και για το πώς πρέπει να περιποιούνται οι άνδρες το μούσι ή το μουστάκι τους. Η διαρροή των οδηγιών προκάλεσε σάλο, αλλά η εταιρεία αρκέστηκε να απαντήσει πως δεν υποχρεώνει κανέναν να τις ακολουθήσει.

Συμβουλές ομορφιάς δίνει η γαλλική εταιρεία διαχείρισης του σιδηροδρόμου, SNFC, προκαλώντας πολλές επικρίσεις.

Σε εσωτερικό έγγραφο 36 σελίδων, που μοιράστηκε στο προσωπικό, δίνονται αναλυτικές οδηγίες για το… μακιγιάζ των γυναικών: «Συνίσταται απλό μακιγιάζ με μέικ-απ, μάσκαρα, ρουζ και κραγιόν. Το ρουζ θα πρέπει να ταιριάζει χρωματικά με το κραγιόν και να δίνει όψη υγείας στο πρόσωπο», αναφέρουν μερικές από τις οδηγίες.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην περιποίηση των χεριών: «Τα χέρια σας πρέπει να ενυδατώνονται συχνά με κρέμα. Για το μανικιούρ, συνιστούμε σεμνότητα και σοβαρότητα, με κάποιο διάφανο, παστέλ ροζ ή κόκκινο βερνίκι. Απαραίτητο θεωρείται το αποσμητικό ή κάποιο διακριτικό άρωμα ενώ για τα κοσμήματα η οδηγία είναι εξίσου σαφής: «Κάντε μίνιμαλ και διακριτικές επιλογές»

Οδηγίες και για τους άνδρες

Απαντώντας στις επικρίσεις για διακριτική μεταχείριση και σεξισμό, η εταιρεία έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι οδηγίες απευθύνονται και σε άνδρες.

«Το μούσι και το μουστάκι είναι της μόδας. Αν επιλέξετε αυτό το στυλ, φροντίστε να είναι καθαρά και περιποιημένα. Αλλιώς, να ξυρίζεστε τακτικά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο.

Υπεύθυνοι της εταιρείας δηλώνουν πως οι οδηγίες δεν είναι υποχρεωτικές για κανέναν αλλά δόθηκαν εν είδει συμβουλών «για να δείχνουμε όσο το δυνατό πιο επαγγελματικό προφίλ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024