Το ημερολόγιο της Εφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
«Βουνό» είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις για εκατομμύρια πολίτες έως τις 31 Δεκεμβρίου ενώ το υπουργείο Οικονομικών κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα τον τελευταίο μήνα του χρόνου και να κλείσει εντός στόχων τον προϋπολογισμό του 2014. Αναλυτικά, το «ημερολόγιο» της Εφορίας και τα πρόστιμα.
«Βουνό» είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις για εκατομμύρια πολίτες έως τις 31 Δεκεμβρίου ενώ το υπουργείο Οικονομικών κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα τον τελευταίο μήνα του χρόνου και να κλείσει εντός στόχων τον προϋπολογισμό του 2014.
Σύμφωνα με το «ημερολόγιο» της Εφορίας, έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ. Όσοι δεν έχουν πληρώσει και τις προηγούμενες μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με ετήσιο επιτόκιο 8,75%.
Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν τα πληρώσουν ως 31 Δεκεμβρίου θα πληρώσουν με το νέο έτος πρόστιμο το ισόποσο των τελών.
Επίσης, περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει έως το τέλος του έτους να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές-τιμολόγια 2013). ‘Οσοι ξεχάσουν και δεν υποβάλουν ενώ οφείλουν θα επιβαρυνθούν με πολύ υψηλό πρόστιμο 1.200 ευρώ.
Επίσης, έως το τέλος του έτους θα πληρώσουν περίπου 30.000 οφειλέτες του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών τη 2η δόση από το σύνολο που έχουν επιλέξει.
Λίγες εβδομάδες έχουν και όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά και να μην επιβαρυνθούν με το εν λόγω τεκμήριο διαβίωσης όταν θα υποβάλουν δήλωση το 2016.
Τέλος, επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015 θα πρέπει έως το τέλος του έτους να προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών.
Έως τις31 Δεκεμβρίου παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που κανονικά εξέπνεε στις 19 Δεκεμβρίου.
Οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που έγιναν εντός του 2014, θα δηλωθούν μέχρι και 31 Μαρτίου 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πανελλαδικές 2026: «Περιμέναμε να πέσει τεχνητή νοημοσύνη» – Πώς σχολιάζουν οι υποψήφιοι τα θέματα στα ΕΠΑΛ
- Μαρία Ηλιάκη: Ετοιμάζεται να υιοθετήσει παιδί;
- Τσουκαλάς: Η στέγαση είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο των λίγων – Η κυβέρνηση επιμένει σε λάθος λύσεις
- Τελικός Champions League: Πορνοστάρ έδωσε… έξτρα κίνητρο στον τερματοφύλακα της Παρί – Τι απάντησε η σύζυγός του
- Ανατροπή αυτοκινήτου στον Κηφισό – Αυξημένη κίνηση
- Είναι η Ελλάδα μια άδικη χώρα; – Οι πολίτες ζητούν οικονομική δικαιοσύνη
