Πραξικόπημα Ομπάμα: Εκθρόνισε παρουσιαστή, πήρε τη θέση του κι έλαμψε
Στην αμερικανική τηλεόραση, ο Στίβεν Κολμπέρ είναι γνωστός κωμικός-παρουσιαστής-πολιτικός σχολιαστής με φήμη συντηρητικού που έχει «παρελθόν» με τον Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε στην εκπομπή του, αλλά τα έκανε άνω κάτω: Έδιωξε τον Κολμπέρ, πήρε τη θέση του μπροστά στην κάμερα και άρχισε να επιτίθεται στον... αμερικανό πρόεδρο.
Στην αμερικανική τηλεόραση, ο Στίβεν Κολμπέρ είναι γνωστός κωμικός-παρουσιαστής-πολιτικός σχολιαστής με φήμη συντηρητικού που έχει «παρελθόν» με τον Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε στην εκπομπή του, αλλά τα έκανε άνω κάτω: Έδιωξε τον Κολμπέρ, πήρε τη θέση του μπροστά στην κάμερα και άρχισε να επιτίθεται στον… αμερικανό πρόεδρο.
Ο Ομπάμα εμφανίστηκε ως προσκεκλημένος σε εκπομπή που γυρίστηκε με κοινό στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης.
Ο Κολμπέρ έκανε την εισαγωγή λέγοντας πως θα ο ίδιος θα έκανε πολύ καλύτερα τη δουλειά του προέδρου από ό,τι αρκετοί πρόεδροι θα έκαναν τη δουλειά του παρουσιαστή. Σε αυτό το σημείο εμφανίστηκε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, για να σηκώσει το γάντι.
«Σήκω, θα αναλάβω εγώ» του είπε, κάθισε στην καρέκλα και ο Κολμπέρ εξαφανίστηκε από το πλάνο.
Ο Ομπάμα ανέλαβε να παρουσιάσει τμήμα της εκπομπής που κανονικά λέγεται η «ομιλία», και στην οποία ο παρουσιαστής σχολιάζει με σαρκασμό τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ στην οθόνη προβάλλονται «επεξηγηματικά» μηνύματα. Για να κάνει πιο προεδρικό το τμήμα εκείνο, ο Ομπάμα το χαρακτήρισε «διάγγελμα» αλλά μιλούσε, υποτίθεται, ως Κολμπέρ.
«Όπως ξέρετε εγώ, ο Στίβεν Κολμπέρ, δεν συμπαθούσα ποτέ πολύ τον πρόεδρο» είπε ο Ομπάμα.
«Ο τύπος είναι τόσο αλαζόνας. Πάω στοίχημα ότι μιλάει για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο» συνέχισε.
Ξεκίνησε να μιλά για την μεταρρύθμιση στο σύστημα ασφάλισης και να «αναγνωρίζει» τα θετικά του σημεία. Αναρωτήθηκε πώς θα μπορούσε ο αμερικανός πρόεδρος να διαφημίσει καλύτερα τις δυνατότητες του νέου συστήματος στους νέους, και είπε πως ίσως κάτι τέτοιο θα γινόταν με εμφάνιση σε μία κωμική εκπομπή.
«Αλλά σιγά μην το κάνει ο κύριος πρόεδρος, δεν το θεωρεί του «επιπέδου του»» είπε ο Ομπάμα.
Σε άλλο σημείο, εξήγησε πως πλέον οι Ρεπουμπλικανοί θα μπορούσαν να ανακαλέσουν το νόμο για το Obamacare, ελέγχοντας το Κογκρέσο, αλλά ο πρόεδρος θα μπορούσε να ασκήσει βέτο. «Κι από ό,τι έχω καταλάβει για τον τύπο αυτόν, θα το κάνει» είπε από την καρέκλα του παρουσιαστή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Παραμένει στη ΜΕΘ ο φοιτητής με τη μηνιγγίτιδα – «Σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση» λέει ο Γιαννάκος
- Φαρμακοβιομηχανία στην Ευρώπη: Στρατηγική αυτονομία, επενδύσεις και ο ρόλος της Ελλάδας στο νέο υγειονομικό τοπίο
- Ρωσία: Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- Γιατί ο Περσικός Κόλπος διαθέτει περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου
- Τεράστιο το ενδιαφέρον για Βεζένκοφ και Ολυμπιακό στη Βουλγαρία – Ανοίγει και το πάνω διάζωμα του γηπέδου
- Meta Platforms: Νέο μοντέλο ΑΙ καταφθάνει σε Facebook, Instagram και WhatsApp
