Ο Νικολά Σαρκοζί στα ηνία της γαλλικής κεντροδεξιάς
Με ποσοστό 64,5% ο Νικολά Σαρκοζί είναι επισήμως ο νέος πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος UMP, μετά την διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη του κόμματος. Η νίκη αυτή του Σαρκοζί θεωρείται το πρώτο βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, αλλά όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, είναι λιγότερο εντυπωσιακή από ό,τι αναμενόταν.
Με ποσοστό 64,5% ο Νικολά Σαρκοζί είναι επισήμως ο νέος πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος UMP, μετά την διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη του κόμματος.
Η νίκη αυτή του Σαρκοζί θεωρείται το πρώτο βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, αλλά όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, είναι λιγότερο εντυπωσιακή από ό,τι αναμενόταν.
Τα 268.000 μέλη του συντηρητικού κόμματος κλήθηκαν να ψηφίσουν μέσω Διαδικτύου από το βράδυ της Παρασκευής για να εκλέξουν τον αρχηγό τους.
Την τελευταία φορά που ο Σαρκοζί εξελέγη στην προεδρία του κόμματός του, το 2004, είχε συγκεντρώσει το 85% και στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της χώρας, αξίωμα που κατείχε από το 2007 ως το 2012.
Ωστόσο, έπειτα από μία δυναμική επανεμφάνισή του τον Σεπτέμβριο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν πτώση της δημοτικότητάς του μεταξύ των μελών του κόμματός του.
Σύμφωνα με το Reuters, ορισμένοι αναλυτές δήλωναν πριν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα ότι ο Σαρκοζί χρειαζόταν να εξασφαλίσει τουλάχιστον το 70% αυτή τη φορά ώστε να λάβει το χρίσμα του UMP για τις προεδρικές εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ματίνα Παγώνη για το βρέφος με την μηνιγγίτιδα στη Ζάκυνθο: «Από φωτογραφίες δεν βγάζουμε διαγνώσεις»
- Βαθμολογία UEFA: Ο Παναθηναϊκός κράτησε «ζωντανή» την Ελλάδα για το Top-10
- Λόρα: «Στη Γερμανία ένα 16χρονο μπορεί να αποφασίζει πού θα μείνει» – Τα επόμενα βήματα στην υπόθεση
- Ανδρέας Μικρούτσικος: «Όταν ο έρωτας της Ελένης Μενεγάκη ήταν κρυφός, τους κάλυπτα στο σπίτι μου»
- Σε αδιέξοδο ο Παναθηναϊκός: Πρόβλημα με ΟΑΚΑ και Λεωφόρο – Όλα ανοιχτά για τους «16» του Europa
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι κερδίζουν από τις ελαφρύνσεις