Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίαμ Νίσον: «Έτρεμαν τα γόνατά μου όταν τραγούδησα στην Τζούλι Άντριους»

Λίαμ Νίσον: «Έτρεμαν τα γόνατά μου όταν τραγούδησα στην Τζούλι Άντριους»

Εξερευνά τον κόσμο της πυγμαχίας και υποδύεται έναν ρόλο – πρόκληση. Ο Λίαμ Νίσον πρωταγωνιστεί στην ταινία Manny, που αφορά στη ζωή του γνωστού επαγγελματία πυγμάχου από τις Φιλιππίνες, Μάνι Πακιάο. Η πυγμαχία μπορεί να είναι έξω από τα «νερά» του Νίσον δεν είναι όμως εντελώς ξένη για εκείνον, καθώς όταν ήταν μικρός έπαιζε ερασιτεχνικά.

Εξερευνά τον κόσμο της πυγμαχίας και υποδύεται έναν ρόλο – πρόκληση. Ο Λίαμ Νίσον πρωταγωνιστεί στην ταινία Manny, που αφορά στη ζωή του γνωστού επαγγελματία πυγμάχου από τις Φιλιππίνες, Μάνι Πακιάο.

Η πυγμαχία μπορεί να είναι έξω από τα «νερά» του Νίσον δεν είναι όμως εντελώς ξένη για εκείνον, καθώς όταν ήταν μικρός έπαιζε ερασιτεχνικά.

Ωστόσο, πρόκειται για κάτι διαφορετικό για τον 62χρονο ηθοποιό, όπως ήταν και η ταινία «Duet For One», στην οποία – όπως είπε – έτρεμαν τα γόνατά του όταν τραγουδούσε μπροστά στην Τζούλι Άντριους.

Η ταινία Manny, των Λιόν Γκαστ και Ράιαν Μουρ, περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Μάνι Πακιάο, που από άπορος έφηβος, ο οποίος πάσχιζε να συντηρήσει την οικογένειά του, έγινε βουλευτής. Εξερευνά, ακόμη, τους θριάμβους και την ταλαιπωρία που συνυπάρχουν στον κόσμο της πυγμαχίας.

Ο Λίαμ Νίσον παραλληλίζει τον εαυτό του με τον Μάνι, καθώς – όπως σημειώνει – από την ηλικία των 9 μέχρι τα 17 του έπαιζε μποξ.

«Ο Μάνι μεγάλωσε όμως σε μια τραγική καλύβα. Αντιμετώπιζε την απειλή του θανάτου σε καθημερινή βάση και δεν είχε να φάει» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στον Guardian.

Αναγνωρίζει το φυσικό ταλέντο του Μάνι χαρακτηρίζοντάς τον «φαινόμενο», σκιαγραφεί όμως και το εσωτερικό του πυγμάχου που μαρτυρά οργή. «Μια ελεγχόμενη», όπως λέει ο Νίσον, «οργή».

«Ο Μάνι δεν παλεύει μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τις Φιλιππίνες» αναφέρει ο Νίσον.

Μιλώντας για την εμπειρία του ως μποξέρ, ο ηθοποιός αναφέρει ότι ήταν ερασιτέχνης, αλλά είχε αποσπάσει διακρίσεις. «Είχα καλό αριστερό κροσέ, αλλά δεν ξεσήκωνα τα πλήθη» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η ταινία Manny δεν είναι η μόνη που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες. Στο παρελθόν ο Λίαμ Νίσον είχε κληθεί να τραγουδήσει στην ταινία Duet For One, που αφορούσε στη ζωή της βιολίστριας Ζακλίν Ντι Πρε, η οποία υπέφερε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατείχε η Τζούλι Άντριους.

«Δεν έχω αισθανθεί μεγαλύτερη αγωνία στη ζωή μου. Έτρεμαν τα γόνατά μου» είναι οι φράσεις με τις οποίες περιγράφει ο Νίσον την εμπειρία του.

Η ταινία Manny δεν ασχολείται με τις φημολογούμενες οικονομικές ατασθαλίες και συγκεκριμένα με τα χρέη του πυγμάχου από χαρτοπαιξία. «Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο για αυτό το θέμα» δηλώνει ο Νίσον.

Εστιάζει, αντίθετα, στις ευάλωτες πτυχές του Μάνι που όπως υπογραμμίζει ο Νίσον: «Μεγάλωσε σε μια ζούγκλα, οπότε κερδίζοντας όλους αυτούς τους τίτλους εξόκειλε λίγο. Είναι άνθρωπος.»

Το τέλος της ταινίας αναδεικνύει την ευάλωτη πλευρά του πυγμάχου. «Πάγωσα. Θυμάμαι που παρακολουθούσα τη σκηνή στην τηλεόραση. Νόμιζα ότι ο Μάνι ήταν νεκρός. Αναρωτιόμουν εάν κάποιος από το κοινό τον είχε πυροβολήσει. Έπεσε κάτω σαν δέντρο» καταλήγει ο Νίσον.

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024