
Παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας
Πυκνοί καπνοί εξακολουθούν να βγαίνουν από τον υπόγειο χώρο της 4ης μονάδας στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας, όπου εκδηλώθηκε φωτιά σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Κυριακής. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά δεν δημιούργησε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση.
Πυκνοί καπνοί εξακολουθούν να βγαίνουν από τον υπόγειο χώρο της 4ης μονάδας στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαΐδας, όπου εκδηλώθηκε φωτιά σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Κυριακής.
Στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται 12 οχήματα με 25 πυροσβέστες.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του τομεάρχη λειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας, Ανέστη Κεφαλά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση.
«Ούτως ή άλλως, η 4η Μονάδα ήταν εκτός λειτουργίας, λόγω επισκευών, τις τελευταίες τρεις μέρες και αύριο [Δευτέρα] αναμένονταν να την εντάξουμε ξανά στο σύστημα. Προληπτικά, μετά την πυρκαγιά, θέσαμε εκτός λειτουργίας και την 3η Μονάδα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις» ξεκαθάρισε ο κ. Κεφαλάς.
Η 4η Μονάδα ήταν η νεώτερη Μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού.
Εξαιτίας της πυρκαγιάς, δύο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν προληπτικά, με αναπνευστικά προβλήματα, στο νοσοκομείο, ενώ όλο το κτίριο εκκενώθηκε.
Τις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή για εκδήλωση της ΝΔ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαδάκος
- Αυξημένη σε σχέση με πέρσι η έξοδος του Πάσχα από την Αττική στις εθνικές οδούς
- Λεωφορείο με Βρετανούς τουρίστες βγήκε εκτός δρόμου στην Ισπανία – Ένας νεκρός και 27 τραυματίες
- Εκτός δράσης και πάλι ο Λαουτάρο Μαρτίνες με θλάση στη γάμπα
- Κεσσές για υποκλοπές: Λαμπάδα πρέπει να ανάψει ο Λαβράνος στον κουμπάρο του Γρηγόρη Δημητριάδη
- Φίλοι εναντίον φίλων – Σπάνιος «εμφύλιος πόλεμος» δίχασε τη μεγαλύτερη ομάδα χιμπατζήδων

