Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ δεκάδες μεγαλο-καταθέτες
Ελέγχους σε φυσικά πρόσωπα με καταθέσεις πάνω από 300.000 ευρώ αναμένεται να ξεκινήσει το ΣΔΟΕ. Σχετικά στοιχεία απέστειλε, σε 65 CD, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ το Σώμα θα ενισχυθεί με ελεγκτές από την Εφορία Μεγάλου Πλούτου.
Εξήντα πέντε CD με στοιχεία μεγαλο- καταθετών θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.
Τα στοιχεία απέστειλε η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων και οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε όσους είχαν καταθέσεις πάνω από 300.000 ευρώ, κατά την περίοδο 2000 – 2012.
Σε όποια περίπτωση διαπιστώνονται διάφορες στις καταθέσεις με τα
δηλωθέντα εισοδήματα, ο φορολογούμενος θα καλείται άμεσα για εξηγήσεις.
Αν δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του, τότε θα περνά από συνολικό περιουσιακό έλεγχο.
Για την επιτάχυνση της διαδικασίας, το Σώμα ενισχύεται με 16 ελεγκτές, προερχόμενους από την Εφορία Μεγάλου Πλούτου, έπειτα από αίτημα που του οικονομικού εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H Δύση φοβάται πως η Ρωσία τοποθέτησε Ορέσνικ στη Λευκορωσία
- Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»