Τσαμάζ: Προς το συμφέρον όλων να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση
Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με τους όρους της προηγούμενης που έληξε στις 3 Νοεμβρίου, προτίθεται να υπογράψει η διοίκηση του ΟΤΕ με τους εργαζόμενους του Οργανισμού. Ουσιαστικά η διοίκηση του ΟΤΕ επιδιώκει για τα επόμενα 2-3 χρόνια να διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα οι αποδοχές των εργαζομένων.
Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με τους όρους της προηγούμενης που έληξε στις 3 Νοεμβρίου, προτίθεται να υπογράψει η διοίκηση του ΟΤΕ με τους εργαζόμενους του Οργανισμού.
Ουσιαστικά η διοίκηση του ΟΤΕ επιδιώκει για τα επόμενα 2-3 χρόνια να διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα οι αποδοχές των εργαζομένων, οι οποίες με βάση την προηγούμενη σύμβαση είχαν μειωθεί κατά μέσο όρο κατά περίπου 11%.
Ως αντάλλαγμα γι’ αυτό η διοίκηση είχε δεσμευτεί τότε να μην προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού.
Αυτό ανέφερε την Πέμπτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ στο conference call που ακολούθησε της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου, για το τρίτο τρίμηνο του 2014.
Σε ερώτημα τι θα συμβεί εάν οι εργαζόμενοι δεν δεχτούν να υπογράψουν νέα σύμβαση με αυτούς τους όρους, η διοίκηση του ΟΤΕ απάντησε ότι δεν μπορεί να επιτρέψει να αυξηθεί το κόστος εργασίας, τη στιγμή που η αγορά των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται σε πτώση.
Σε περίπτωση άρνησης των εργαζομένων να υπογράψουν νέα ΣΣΕ, επισήμανε ο κ. Τσαμάζ, δεν θα ισχύσουν οι ειδικές προβλέψεις που είχαν περιληφθεί στην προηγούμενη σύμβαση και αφορούσαν επιδόματα, υπερωρίες, αποζημιώσεις χιλιομετρικών αποστάσεων και εκτός έδρας απασχόλησης, ειδικές άδειες και πειθαρχικά παραπτώματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Η ρεβάνς με την Μπέτις, η διασταύρωση στους «8» και οι πιθανοί αντίπαλοι στα ημιτελικά
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την ήττα του Ολυμπιακό και τη νίκη του Παναθηναϊκού (pic)
- Agrotica: Οι αγρότες κέρασαν πορτοκάλια τους αστυνομικούς που τους έφραξαν το δρόμο
- Βαθμολογία UEFA: Επέλαση της Ελλάδας, πλησιάζει την 10η Τσεχία
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vids)
- Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 92-88: Νίκη-«ανάσα» στην επιστροφή του Λεσόρ
