Ξεκινά ο διάλογος για τις αλλαγές στο δημοτικό σχολείο
Η μείωση των μαθημάτων, η αποφόρτιση των μαθητών και η ενίσχυση της δημιουργικής απασχόλησης είναι οι βασικές αλλαγές που εξετάζονται να γίνουν στο δημοτικό σχολείο. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) προκειμένου να σημάνει η έναρξη του διαλόγου για τις μεταρρυθμίσεις που σκοπό έχουν να ελαφρύνουν το πρόγραμμα σπουδών των μικρών μαθητών.
Η μείωση των μαθημάτων, η αποφόρτιση των μαθητών και η ενίσχυση της δημιουργικής απασχόλησης είναι οι βασικές αλλαγές που εξετάζονται να γίνουν στο δημοτικό σχολείο.
Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) προκειμένου να σημάνει η έναρξη του διαλόγου για τις μεταρρυθμίσεις που σκοπό έχουν να ελαφρύνουν το πρόγραμμα σπουδών των μικρών μαθητών.
Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα πρέπει το ΕΣΥΠ να έχει καταλήξει στις προτάσεις του, με στόχο να σταματήσει το φαινόμενο τα παιδιά του Δημοτικού να είναι φορτωμένα με σάκα 40 κιλών και ατέλειωτων ωρών για διάβασμα στο σχολείο και στο σπίτι.
Ο υπουργός, όπως αναφέρει το Έθνος, μίλησε για «λιγότερη ποσότητα ύλης και περισσότερη Παιδεία. Λιγότερα μαθήματα, περισσότερη Παιδεία, λιγότερη επιβάρυνση του παιδιού και περισσότερη δουλειά στο σχολείο και σχεδόν καθόλου στο σπίτι και δυνατότητα του παιδιού να ολοκληρωθεί».
«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί.Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά.Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» είχε δηλώσει στα μέσα Οκτωβρίου ο υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγωνιστική υποδοχή στον Γεωργιάδη που πήγε με μελομακάρονα στο «Έλενα Βενιζέλου»
- Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Τα πρόστιμα και η εξαίρεση
- Επική στιγμή: Ο Βέργος πέτυχε χατ-τρικ και ο Μάτα του γυάλισε το παπούτσι (vid)
- Φως στο Τούνελ: Έρχεται εκτάκτως την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου
- Αγρότες: Μετά από ένα μήνα ο Τσιάρας πετάει ξανά το μπαλάκι στα μπλόκα
- «Φίλισα μερικά κορίτσια και μερικά αγόρια» – Η Κέιτ Γουίνσλετ για τους πρώτους ερωτικούς πειραματισμούς της
