Καμία συμφωνία για νέα στήριξη της Ελλάδας, ξεκαθαρίζει η Γερμανία
Στην αποσαφήνιση ότι δεν έχει επιτευχθεί καμία διμερής συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, σε απάντηση δημοσιευμάτων στον Τύπο σχετικά με τη συνάντηση Σόιμπλε-Χαρδούβελη στο Βερολίνο. Σύμφωνα με το Bloomberg, το γερμανικό υπουργείο διαψεύδει τα δημοσιεύματα και ξεκαθαρίζει πως η συζήτηση των δύο υπουργών «δεν ήταν δεσμευτική».
Στην αποσαφήνιση ότι δεν υπήρξε καμία διμερής συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε προχώρησε σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το γερμανικό υπουργείο διαψεύδει δημοσιεύματα ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης σχετικά με τις συνομιλίες και ξεκαθαρίζει πως η συζήτηση Χαρδούβελη – Σόιμπλε «δεν ήταν δεσμευτική».
«Απορρίπτουμε τις αναφορές σε ελληνικά ΜΜΕ ότι η Γερμανία και η Ελλάδα κατέληξαν σε συμφωνία, χθες, για περαιτέρω στήριξη προς την Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης» ανέφερε στο Bloomberg ο Φράνκ Πολ Βέμπερ, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Η συνάντηση έληξε χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα» προσέθεσε.
Σημειώνεται πως εξερχόμενος της χθεσινής συνάντησης με το γερμανό ομόλογό του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως στην αναζήτηση των βημάτων για την επόμενη μέρα, η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα.
«Ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Αξίζει να σημειωθεί πως κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επανέλαβαν λίγο αργότερα από τη συνάντηση Χαρδούβελη – Σόιμπλε πως δεν έγινε καμία κουβέντα για τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδος. «Θα υπάρξει νέα σχέση μετά την 1η Ιανουαρίου, δεν έχει αποφασισθεί η τελική μορφή. Θα βρούμε κοινά αποδεκτή λύση», ξεκαθάρισαν σχετικά οι ίδιες πηγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμπλέκει και τη Λευκορωσία στον πόλεμο με τη Ρωσία