Απεργίας συνέχεια τη Δευτέρα και την Τρίτη για τους πιλότους της Lufthansa
Την όγδοη απεργία στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa της Γερμανίας από τον Απρίλιο προκήρυξαν οι πιλότοι της για τη Δευτέρα και την Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας τους, που επιδεινώνει ιδίως τα προγράμματα συνταξιοδότησης των χειριστών.
Την όγδοη απεργία στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa της Γερμανίας από τον Απρίλιο προκήρυξαν οι πιλότοι της για τη Δευτέρα και την Τρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας τους, που επιδεινώνει ιδίως τα προγράμματα συνταξιοδότησης των χειριστών.
Το συνδικάτο των πιλότων Cockpit ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τα μέλη του δεν θα εργαστούν από την 01:00 την Δευτέρα έως και τις 23:59 την Τρίτη.
Θα επηρεαστούν οι πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων από και προς τη Γερμανία, προειδοποίησε o εκπρόσωπος του συνδικάτου Vereinigung Cockpit, Μάρκους Βαλ.
Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, πασχίζει να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη εν μέσω του σκληρού ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει από εταιρείες αερομεταφορών χαμηλού κόστους, αλλά και εταιρείες κρατών της Μέσης Ανατολής.
Οι 5.400 πιλότοι που απασχολούν η Lufthansa η θυγατρική της που προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους Germanwings, αλλά και η θυγατρική της που ειδικεύεται στις εμπορευματικές πτήσεις Lufthansa Cargo, απεργούν με αίτημα να παραμείνουν σε ισχύ οι πρόνοιες σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδότησή τους.
Μέχρι σήμερα, οι χειριστές μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 55 τους χρόνια.
Η πιο πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στον όμιλο είχε γίνει την Πέμπτη, όταν οι πιλότοι της Germanwings απείχαν από την εργασία τους για 12 ώρες. Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν και επηρεάστηκαν 13.000 επιβάτες.
Αφότου άρχισε το συνεχιζόμενο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων τον Απρίλιο έχουν ακυρωθεί περίπου 4.400 πτήσεις και πάνω από μισό εκατομμύριο επιβάτες χρειάστηκε να αλλάξουν ή να ακυρώσουν εισιτήρια, βάσει των στοιχείων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η διεύθυνση της Lufthansa.
Ο Βαλ υπογράμμισε ότι η διεύθυνση της επιχείρησης δεν έχει ακόμη απαντήσει στη συμβιβαστική πρόταση που της έχει υποβάλει το συνδικάτο, παρά τις κινητοποιήσεις των πιλότων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
- Ίνιγκο Πέρεθ: «Ιστορικό το ματς κόντρα στην ΑΕΚ»
- Τράπεζες: Τι ισχύει για τις συναλλαγές τη Μεγάλη Δευτέρα
- Betsson: To Ολυμπιακός-ΑΕΚ και το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός με Ενισχυμένες Αποδόσεις και Σούπερ Προσφορά*
- Σχοινάς: Στόχος μας η συνολική αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΑΑΤ
- Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο Ρέθυμνο
- Σοκ στους Λέικερς με Ντόντσιτς: Νοκ-άουτ από το υπόλοιπο της regular season, αγωνία για τα playoffs
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442