Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Βαθύ κόκκινο» στη Γουόλ Στριτ, πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου

«Βαθύ κόκκινο» στη Γουόλ Στριτ, πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου

Ένα εκρηκτικό μείγμα ανησυχιών για ενδεχόμενο αποπληθωρισμό στις ΗΠΑ, πιθανότητα αναζωπύρωσης της κρίσης στην Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με ασθενή στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας προκάλεσε την Πέμπτη μεγάλη βουτιά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ένα εκρηκτικό μείγμα ανησυχιών για ενδεχόμενο αποπληθωρισμό στις ΗΠΑ, πιθανότητα αναζωπύρωσης της κρίσης στην Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με ασθενή στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, προκάλεσε την Πέμπτη μεγάλη βουτιά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στη Γουόλ Στριτ επικρατούσε κλίμα «πανικού» από την αρχή της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να χάνει ενδοσυνεδριακά έως και 400 μονάδες (-1,62%) βάζοντας πλώρη για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάστημα τριών ετών.

Σε αρνητική τροχιά κινούνταν και ο Standard & Poor’s 500 ο οποίος σε κάποια στιγμή βρέθηκε 9% χαμηλότερα από το ενδοσυνεδριακό υψηλό που είχε καταγράψει στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Nasdaq θεωρείται ότι τεχνικά εισήλθε σε ζώνη διόρθωσης.

Οι πωλήσεις μετριάστηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης και ο Dow Jones έκλεισε στις 16.141,74 μονάδες (-1,06%), ο S&P 500 στις 1.862,49 μονάδες (-0,81%) και ο Nasdaq στις 4.215,32 μονάδες (-0,28%).

Την ίδια ώρα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έπεσε κάτω από το 2%, φτάνοντας το πρωί σε χαμηλό ημέρας έως και το 1,873%.

Το κακό κλίμα τροφοδότησαν μία σειρά αρνητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία: Ο μεταποιητικός δείκτης για την περιοχή της Νέας Υόρκης σημείωσε σημαντική πτώση τον Οκτώβριο• οι τιμές παραγωγού έπεσαν 0,1% το Σεπτέμβριο (οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,1%) και, τέλος, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν για πρώτη φορά το τελευταίο οκτάμηνο.

Τους φόβους των επενδυτών ενισχύει ο πρόσφατος κύκλος απογοητευτικών ειδήσεων από την Ευρωζώνη και η βαθύτερη ανησυχία είναι ότι τυχόν επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία θα επηρεάσει και την αμερικανική, εξωθώντας τη Fed να διατηρήσει την πολιτική των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων για περισσότερο χρόνο από όσο αρχικά αναμενόταν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024