Οι τζιχαντιστές πολιορκούν την Φαλούτζα, μόλις 40χλμ από την Βαγδάτη
Την ώρα που οι κούρδοι δίνουν μάχη να κρατήσουν μακριά από τους τζιχαντιστές το Κομπάνι, στο ιρακινό μέτωπο, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, ένα από τα τελευταία προπύργια του Στρατού στην επαρχία Αλ Άνμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης.
Την ώρα που οι κούρδοι δίνουν μάχη να κρατήσουν μακριά από τους τζιχαντιστές το Κομπάνι, στο ιρακινό μέτωπο, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, ένα από τα τελευταία προπύργια του Στρατού στην επαρχία Αλ Άνμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης
{{{ map }}}
Οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους «έφτασαν στην Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα από τρία σημεία. Είμαστε ουσιαστικά πολιορκημένοι» είπε ο Άρεφ αλ Τζανάμπι μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Μέχρι στιγμής αντέχουμε, έχουμε τη βοήθεια των μαχητών τοπικών φυλών» πρόσθεσε. Όμως αν πέσει η Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, η μάχη θα μετατοπιστεί στην είσοδο της Βαγδάτης και της Κερμπάλα, προειδοποίησε.
Η πόλη αυτή βρίσκεται περίπου 40χλμ δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, όμως οι τζιχαντιστές θα πρέπει να καταλάβουν στη συνέχεια και μεγάλους τομείς που ελέγχει ο στρατός, μέχρι να φτάσουν στις πύλες της Βαγδάτης.
Ο ιρακινός στρατός, παρά τη βοήθεια των τοπικών φυλών και τις αεροπορικές επιδρομές από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές, έχει χάσει ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της σουνιτικής επαρχίας Αλ Άνμπαρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Το Netflix αποκτά τους σούπερ ήρωες της DC – Το brand που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ πλήρως
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη
- Διαδοχικές παρεμβάσεις Καραμανλή για αγροτικό και κρίση θεσμών – Τι θα πει για δύο θέματα που καίνε την κυβέρνηση
- Τα ωραία του «Αναστό»
- Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Νεκροί 18 μετανάστες μετά από ναυάγιο
- Νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Παλαιό Φάληρο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν


