Γιατρός στο Γκουαντάναμο μιλά για επιβλαβή μέθοδο αναγκαστικής σίτισης
Επικίνδυνες μεθόδους για αναγκαστική σίτηση κρατουμένων του Γκουαντάναμο που κάνουν απεργία πείνας καταγγέλλει γιατρός της φυλακής, λέγοντας επίσης σε δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση ότι η μέθοδος έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Την υπόθεση έχει φέρει στο δικαστήριο σύρος κρατούμενος που έχει εξαναγκαστεί εκατοντάδες φορές σε σίτιση.
Επικίνδυνες μεθόδους για αναγκαστική σίτηση κρατουμένων του Γκουαντάναμο που κάνουν απεργία πείνας καταγγέλλει γιατρός της φυλακής, λέγοντας επίσης σε δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση ότι η μέθοδος έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.
Την υπόθεση έχει φέρει στο δικαστήριο σύρος κρατούμενος, ο Αμπού Ουαέλ Ντιάμπ, που έχει εξαναγκαστεί εκατοντάδες φορές σε σίτιση.
Στην κατάθεσή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση, o γιατρός Στίβεν Μάιλς επέκρινε ως επιβλαβή τη μέθοδο με την οποία γίνεται η σίτιση. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σωληνάκι εισάγεται με δύο φορές καθημερινά, ενώ λιπαίνεται με ελαιόλαδο (αντί να επιλέγεται υδατοδιαλυτή ουσία).
Ο Μάιλς είπε ότι δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε να χρειαστεί να καταφύγει σε αλλαγές σωλήνα για σίτιση με τέτοια συχνότητα, λέγοντας πως αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Επέκρινε επίσης ιδιαίτερα τη λίπανση με ελαιόλαδο, λέγοντας πως η σχετική ιατρική έρευνα επιμένει στην ανάγκη επιλογής υδατοδιαλυτής ουσίας και ότι η χρήση ελαιολάδου μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα στο αναπνευστικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ιράν: Για νίκη κάνει λόγο η Τεχεράνη – Το σχέδιο των 10 σημείων που διαβίβασε στην Ουάσιγκτον
- Καλιφόρνια: Πράκτορες της ICE πυροβόλησαν άνδρα που «επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό του»
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί κατά σχεδόν 7% το WTI μετά την παράταση του τελεσιγράφου από τον Τραμπ
- Πώς ο πόλεμος βομβαρδίζει την οικονομία της Γαλλίας
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Παραγραφή χρεών στο μισό διάστημα
- Δύο εβδομάδες εκεχειρία – Ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση του Πακιστάν