Αλλαγές σε κόκκινα δάνεια, ΦΠΑ, ΓΓΔΕ και ΑΕΠ ζητά η τρόικα
Την αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη το 2015 από το 2,9% του ΑΕΠ στο 2,5%, την εξαίρεση των μεγάλων επιχειρήσεων οφειλετών από τη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια», τη θεσμική αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αλλά και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά, ζήτησαν την Τρίτη από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη οι επικεφαλής της τρόικας.
Την αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη το 2015 από το 2,9% του ΑΕΠ στο 2,5%, την εξαίρεση των μεγάλων επιχειρήσεων οφειλετών από τη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια», τη θεσμική αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αλλά και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά, ζήτησαν χθες από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη οι επικεφαλής της τρόικας.
Η τρόικα ζήτησε μάλιστα να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και των τραπεζών, κάτι που αφήνει εκτός ρύθμισης 1.000 μεγάλες επιχειρήσεις.
Ακόμη, ο Ν. 3832/2010 προβλέπει πως ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ δύνανται να παυτούν με απόφαση του οργάνου που τους διόρισε, για αδυναμία άσκησης των καθηκόντων τους λόγω κωλύματος, νόσου ή αναπηρίας ή για σπουδαίο λόγο που αφορά στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως ιδίως η αποκάλυψη εμπιστευτικών θεμάτων, για τα οποία έλαβαν γνώση κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ή η κατάχρηση της θέσης τους για ίδιο, προσωπικό ή εμπορικό όφελος.
Ειδικά το ΔΝΤ, ζητά τη συνολική αλλαγή του καθεστώτος ΦΠΑ, με ανακατατάξεις στους συντελεστές , κάτι που η ελληνική πλευρά προσπαθεί να αποφύγει μέσω επιστημονικής τεκμηρίωσης την οποία έχει αναλάβει ο επικεφαλής του ΣΟΕ Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Floyd Mayweather vs Iron Mike Zambidis στην Αθήνα – Eνας αγώνας που γράφει ιστορία
- Ελλάδα – Αυστραλία 6-17: Ηττήθηκε και τώρα «τελικός» με Ιαπωνία
- Η Stoiximan εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
- Δουδωνής για Marfin: Χρέος όλων μας στη μνήμη τους είναι ποτέ να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο
- Ο Πλεύρης μοιράζει «ποινές»: Ζητά άρση αδειών παραμονής μεταναστών για τα περιστατικά σε Σύμη και Κηφισιά
- «Με Κάρικ τη νέα σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
