Σεισμός 4,6 βαθμών νότια της Πάτρας
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών σημειώθηκε στις 18:12 της Παρασκευής 32χλμ νότια της πόλης της Πάτρας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος ήταν 10χλμ.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών σημειώθηκε στις 18:12 της Παρασκευής 32χλμ νότια της πόλης της Πάτρας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος ήταν 10χλμ.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Για ασθενή σεισμική δόνηση, την οποία έχει ακολουθήσει μια σειρά μικρότερων δονήσεων, κάνει λόγο -στο Patras Times– ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας τονίζοντας, όπως και άλλοι σεισμολόγοι, πως πρόκειται για έναν σεισμό που παρακολουθούν.
Από την πλευρά του ο Άκης Τσελέντης σημείωσε πως η περιοχή αυτή που είναι δυτικά του Μαζαρακίου, δίνει αρκετές φορές τέτοιας έκτασης σεισμικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με την αρχική του εκτίμηση, δεν φαίνεται οι δονήσεις αυτές να συνδέονται με το ρήγμα που έδωσαν το 2008 τους ισχυρούς σεισμούς που προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές σε Αχαΐα και Ηλεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έρευνα στην Ιταλία για τον άγγελο που μοιάζει με την Τζόρτζια Μελόνι σε εκκλησιαστική τοιχογραφία
- LIVE: Aστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός
- Ψηφιακή εφαρμογή από την ΑΑΔΕ για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΑμεΑ
- Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση διαρρηκτών που «άδειαζαν» σπίτια σε Χερσόνησο και Μαλεβίζι
- Αλλαγή στάσης από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στους Μπακς!»
- Αστυνομική επιχείρηση με 9 συλλήψεις σε οικισμό στον Ασπρόπυργο – Ξηλώθηκε καλώδιο ενός χιλιομέτρου για ρευματοκλοπή
