Αποζημίωση ζητεί ο τουρίστας που τραυματίστηκε στη σύλληψη Μαζιώτη
Στη Δικαιοσύνη, για την καταβολή αποζημίωσης από την ελληνική κυβέρνηση, πρόκειται να προσφύγει ο 19χρονος αυστραλός τουρίστας Γκραντ Νίκολας Ουρανί, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επιχείρηση σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι στις 16 Ιουλίου.
Στη Δικαιοσύνη, για την καταβολή αποζημίωσης από την ελληνική κυβέρνηση, πρόκειται να προσφύγει ο 19χρονος αυστραλός τουρίστας Γκραντ Νίκολας Ουρανί, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επιχείρηση σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι στις 16 Ιουλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείο που εκπροσωπεί τον 19χρονο Αυστραλό, ο πελάτης του «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο 19χρονος συνεχίζει τη θεραπεία του στη Μελβούρνη και δεν μπορεί να παίξει ερασιτεχνικό φούτμπολ, λόγω του τραυματισμού του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκραντ τραυματίστηκε από σφαίρα του Μαζιώτη, αλλά η μήνυση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα κατατεθεί σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία θα αξιώσει και την αποζημίωση.
Όπως αναφέρθηκε τότε, θραύσματα από σφαίρα είχαν βρει στο πόδι τον Γκραντ που μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», δίχως όμως να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.
Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει τότε: «Είχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα».
Τρεις υπουργοί είχαν επισκεφθεί τον Γκραντ στο νοσοκομείο. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας όπως επίσης και οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού Μάκης Βορίδης και Ολγα Κεφαλογιάννη, αντιστοίχως.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ένα περίεργο μήνυμα στον λογαριασμό του Χαμενεΐ
- Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρούμπιο ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ εν μέσω της επίθεσης εναντίον του Ιράν
- Ιράν: Πάνω από 100 τα νεκρά παιδιά από το πλήγμα σε δημοτικό σχολείο
- Ιρανικός πύραυλος χτύπησε αμερικανική βάση στην Ιορδανία [βίντεο]
- Τα ΗΑΕ λένε ότι στοχοποιήθηκαν από 137 πυραύλους και 209 drones του Ιράν
- Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ για τις εξελίξεις στο Ιράν