Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακυρώθηκε αμφιλεγόμενη περφόρμανς στο Λονδίνο, μετά από αντιδράσεις

Ακυρώθηκε αμφιλεγόμενη περφόρμανς στο Λονδίνο, μετά από αντιδράσεις

Μία αμφιλεγόμενη περφόρμανς, στην οποία ηθοποιοί αφρικανικής καταγωγής αναδημιουργούν έναν «ανθρώπινο ζωολογικό κήπο» ακυρώθηκε μετά από διαδηλώσεις στη διάρκεια των εγκαινίων της στο Λονδίνο. Το κέντρο τεχνών Barbican αναφέρει ότι στόχος της περφόρμανς ήταν να μιλήσει για «τις απεχθείς ιστορικές συμπεριφορές απέναντι στο θέμα της φυλής στη διάρκεια της αποικιοκρατίας». Από την πλευρά τους, οι επικριτές χαρακτηρίζουν την περφόρμανς έκθεση «προσβλητική και ρατσιστική».

Μία αμφιλεγόμενη περφόρμανς, στην οποία ηθοποιοί αφρικανικής καταγωγής αναδημιουργούν έναν «ανθρώπινο ζωολογικό κήπο» ακυρώθηκε μετά από διαδηλώσεις στη διάρκεια των εγκαινίων της στο Λονδίνο.

Η περφόρμανς με τίτλο Exhibit B που επρόκειτο να ανέβει στο κέντρο τεχνών Barbican του Λονδίνου, περιελάμβανε ηθοποιούς σε κλουβιά, με αλυσίδες.

Το Μουσείο αναφέρει ότι στόχος της περφόρμανς ήταν να μιλήσει για «τις απεχθείς ιστορικές συμπεριφορές απέναντι στο θέμα της φυλής στη διάρκεια της αποικιοκρατίας».

Από την πλευρά τους, οι επικριτές καταγγέλλουν ότι η περφόρμανς είναι προσβλητική και ρατσιστική και χιλιάδες άτομα υπέγραψαν αίτημα που ζητά την ακύρωση της περφόρμανς. Οι επικριτές αναφέρουν ότι το Exhibit B ενισχύει τις πρακτικές που ισχυρίζεται ότι καταγγέλλει.

Μετά τις αντιδράσεις, το Barbican ανακοίνωσε ότι η περφόρμανς ακυρώνεται. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η ακραία φύση της διαμαρτυρίας» έξω από τον χώρο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η περφόρμανς «απειλεί σοβαρά την ασφάλεια των συμμετεχόντων, του κοινού και του προσωπικού».

Η περφόρμανς είχε πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τους βρετανούς κριτικούς τέχνης που την χαρακτήρισαν «αφόρητη, αλλά ουσιώδους σημασίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024