Κινηματογραφώντας το ναυάγιο του Βρεταννικού ανοιχτά της Κέας
Από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι υποβρύχιες κινηματογραφήσεις του ναυαγίου του Βρεταννικού -του «διδύμου» του Τιτανικού-, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κέας. Οι κινηματογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη φορά υπό την εποπτεία της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων.
Από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι υποβρύχιες κινηματογραφήσεις του ναυαγίου του Βρεταννικού -του «διδύμου» του Τιτανικού-, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κέας. Οι κινηματογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη φορά υπό την εποπτεία της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων.
Οι καταδύσεις πραγματοποίησαν από την «U Group Malta LMD».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, οι καταδύσεις στο ιστορικό ναυάγιο του υπερωκεάνιου HMHS Britannic διήρκεσαν 10 μέρες και έγιναν με τη χρήση υπερσύγχρονου βαθυσκάφους και ROV (Remotely Operated Underwater Vehicle), που μετέφερε το πλοίο «U-BOAT NAVIGATOR» από τη Μάλτα.
Το υπερωκεάνιο Βρεταννικός, αδελφό πλοίο του Τιτανικού, επιτάχθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από το βρετανικό Ναυαρχείο και μετατράπηκε σε νοσοκομειακό πλοίο.
Βυθίστηκε το 1916 από γερμανική νάρκη, ενώ έπλεε ανοικτά της Κέας με προορισμό τον νοσοκομειακό σταθμό της Λήμνου.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στόχος της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων είναι μέσω των υποβρύχιων κινηματογραφήσεων, με τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα της «U Group Malta LMD», να καταγράψει και να ελέγξει την κατάσταση του φημισμένου ναυαγίου που έχει βυθιστεί στα 120 μ. βάθος.
Η αποστολή ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάδειξη νεότερων ενάλιων μνημείων της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442