Από 29 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ
Έως τη Δευτέρα θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις, που θα καθορίζουν τη διαδικασία των μετεγγραφών, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Αλ.Δερμεντζόπουλος. Διευκρίνισε, εξάλλου, ότι έως τις 26 Σεπτεμβρίου τελειώνει η διαδικασία των εγγραφών από τις 29 Σεπτεμβρίου ανοίγει το σύστημα, με το οποίο θα μπορέσουν οι αιτούντες μετεγγραφή να τη διεκδικήσουν.
Έως τη Δευτέρα θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα καθορίζουν τη διαδικασία των μετεγγραφών, όπως ενημέρωσε σήμερα τη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου, ο κ. Δερμεντζόπουλος διευκρίνισε, εξάλλου, ότι έως τις 26 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τελειώνει η διαδικασία των εγγραφών των φοιτητών στις σχολές που έχουν πετύχει και από τις 29 Σεπτεμβρίου ανοίγει το σύστημα, με το οποίο θα μπορέσουν οι αιτούντες μετεγγραφή να τη διεκδικήσουν.
Ο υφυπουργός επανέλαβε τη θέση του υπουργείου ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «το να αλλάξεις τους όρους μετεγγραφών θα ήταν ηθικά ανεπίτρεπτο», αν και υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία κατανοεί την ανησυχία χιλιάδων οικογενειών και θέλει να καλύψει όσο γίνεται τις ανάγκες που υπάρχουν.
Η κ. Ξουλίδου ζήτησε μέριμνα και για τους εισακτέους του έτους 2012 – 2013 και για τους επιτυχόντες με το 10%, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αδικίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Kαταστροφική συμφωνία» η εξαγορά της Warner Bros. από το Netflix για την Τζέιν Φόντα
- Τροχαίο στο Παλαιό Φάληρο: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από σύγκρουση με άλλο όχημα
- Μπλόκα με χιλιάδες τρακτέρ σε όλη τη χώρα – Κλιμακώνουν οι αγρότες και πιέζουν την κυβέρνηση [Live χάρτης]
- Stoiximan GBL: «Μάχη» Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο ΣΕΦ, υποδέχεται τον Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός
- Αυτά είναι τα 8 σημεία στην Αττική που μπαίνουν οι «έξυπνες» κάμερες ως τέλος του έτους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
