Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέος diesel κινητήρας 3,0 λίτρων με 262 ίππους για το VW Touareg

Νέος diesel κινητήρας 3,0 λίτρων με 262 ίππους για το VW Touareg

Δεδομένου ότι η έναρξη της εμπορικής πορείας του Touareg θα ξεκινήσει σύντομα, η VW έσπευσε να διευκρινίσει τις προδιαγραφές του νέου V6 TDI των 3,0 λίτρων που θα προστεθεί στην γκάμα του ανανεωμένου SUV.

Η ανανεωμένη εκδοχή του Touareg η οποία αποκαλύφθηκε την άνοιξη του 2014 στο Πεκίνο, αναμένεται να ξεκινήσει συντόμως –από τον Οκτώβριο- την εμπορική της πορεία στην ευρωπαϊκή επικράτεια, διαθέτοντας μια σειρά από ανανεωμένα στοιχεία στα οποία συγκαταλέγεται και ένας νέος κινητήρας TDI.

Ο λόγος για το νέο V6 κινητήρα TDI 3,0 λίτρων ο οποίος αντικαθιστά τον αντίστοιχης χωρητικότητας TDI προσφέροντας περισσότερη ισχύ, αλλά και περισσότερη οικονομία, ενώ, χάρη και σε ένα νέο καταλύτη, πληροί τις προδιαγραφές Euro6.

Αναλυτικότερα, ο νέος V6 αποδίδει 262 ίππους αντί των 245 του μοτέρ που αντικαθιστά, ενώ η τιμή μέσης κατανάλωσης περιορίζεται από τα 7,2 λίτρα/100 χλμ. σε 6,6 λίτρα/100 χλμ. σε συνδυασμό με το οχτώ σχέσεων αυτόματων κιβώτιο. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της αντίστοιχης έκδοσης περιορίζονται σε 174 γρ./χλμ.

Όπως επίσης είχε ανακοινωθεί από την VW κατά την παρουσίαση του στην έκθεση του Πεκίνου, στα νέα στοιχεία του ανανεωμένου SUV συγκαταλέγεται η λειτουργία «coasting» η οποία ουσιαστικά απεμπλέκει το σύστημα μετάδοσης από τον κινητήρα όταν ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού, μια λειτουργία διαθέσιμη μέχρι πρότινος, μόνο στην υβριδική έκδοση του μοντέλου και η οποία προσφέρει επιπλέον οφέλη σε ό,τι αφορά την οικονομία καυσίμου.

auto.in.gr

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024