Στη ΔΕΘ ο Τσίπρας εν μέσω κόντρας για τη μη μετάδοση της ομιλίας του από τη ΝΕΡΙΤ
Εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης για το θέμα της μη μετάδοσης της ομιλίας του, ανεβαίνει σήμερα, Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει το βράδυ του Σαββάτου από το Βελλίδειο, όπου και θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματός του.
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (19:30), ενώ το μεσημέρι της Κυριακής (13:00) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Η τελευταία θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ σε απευθείας μετάδοση.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Σαββάτου μέσω live streaming:
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου.
Μίλησε, επίσης, για λογοκριτική πρακτική «με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ρ.Μορώνη».
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν την Παρασκευή ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στο θέμα και συμπληρώνουν: «Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σε αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία».
Στο θέμα απάντησε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, η οποία μέσω του Βήμα 99,5. τόνισε ότι «υπάρχει απόλυτη δημοκρατία και ελευθερία» και «δεν υπήρξε καμία ανάμειξη».
«Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί και μπορείτε να τους ρωτήσετε δεν έχουν δεχθεί κανένα τηλεφώνημα, από κανέναν άνθρωπο, από κυβερνητικής πλευράς και εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Όχι ανάμειξη, ούτε επικοινωνία υπάρχει και αυτό που μου λέτε για την ομιλία (Τσίπρα) δεν το γνωρίζω» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Καταφανής η αδυναμία της κ. Βούλτεψη να υπερασπιστεί την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πράξη λογοκρισίας και να δώσει εξηγήσεις για τις παραιτήσεις του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της ΝΕΡΙΤ».
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους