Έτοιμο το Παρίσι για στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ
Έτοιμη να πάρει μέρος, αν χρειαστεί, σε στρατιωτικές ενέργειες κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ δηλώνει η Γαλλία. «Στο Ιράκ θα συμμετέχουμε σε στρατιωτικές αεροπορικές ενέργειες εάν χρειαστεί. Η κατάσταση στη Συρία είναι διαφορετική» είπε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς και απηύθυνε έκκληση για διεθνή κινητοποίηση κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Έτοιμη να πάρει μέρος, αν χρειαστεί, σε στρατιωτικές ενέργειες κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ δηλώνει η Γαλλία.
«Στο Ιράκ θα συμμετέχουμε σε στρατιωτικές αεροπορικές ενέργειες εάν χρειαστεί. Η κατάσταση στη Συρία είναι διαφορετική» είπε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς σε ομιλία που εκφώνησε σε φοιτητές της Ακαδημίας Επιστημών στο Παρίσι.
«Κάποιοι στα μέσα ενημέρωσης λένε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να δράσει στο Ιράκ, όχι όμως και στη Συρία. Όχι! Πρέπει να δράσουμε και στις δύο περιπτώσεις, όχι όμως με τους ίδιους όρους» συνέχισε.
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση για διεθνή κινητοποίηση «ενάντια σε αυτό τον διακρατικό κίνδυνο που θα μπορούσε να αγγίξει και το έδαφός μας».
Ο Φαμπιούς υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δεν μπορεί να είναι εταίρος στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους γιατί ήταν «συνεργός» των τζιχαντιστών.
«Για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος και τον Άσαντ ταυτόχρονα» συμπλήρωσε.
Ο Φαμπιούς μίλησε στο Παρίσι, λίγες ώρες πριν την παρουσίαση από τον Μπαράκ Ομπάμα του σχεδίου της Ουάσιγκτον για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τσιτσιπάς: «Είχα ανάγκη αυτό το διάλειμμα, επιστρέφω με διαφορετική ενέργεια»
- Σέρρες: Πέμπτη ημέρα αγωνίας – Στο μικροσκόπιο βίντεο με αυτοκίνητο ίδιο με του εξαφανισμένου διοικητή
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ



