Ο Μαργαρίτης Σχοινάς νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, πρώην ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, επιλέχθηκε ως νέος εκπρόσωπος της Κομισιόν. Ο Μ.Σχοινάς έχει μακρά πορεία στις Βρυξέλλες, έχοντας υπηρετήσει σε αρκετά γραφεία επιτρόπων πριν εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2007.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, πρώην ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, επιλέχθηκε ως νέος εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Ο Μ.Σχοινάς έχει μακρά πορεία στις Βρυξέλλες, έχοντας υπηρετήσει σε αρκετά γραφεία επιτρόπων πριν εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2007.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962 και σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics και Κοινοτική Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Bruges.
Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και έχει υπηρετήσει από το 1993 μέχρι το 2007 στα ιδιαίτερα γραφεία αρκετών επιτρόπων.
Από το 1994-1999 διετέλεσε Διευθυντής Ενημέρωσης στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα. Υπηρετώντας τις παραπάνω θέσεις ασχολήθηκε με θέματα μεταφορών, ενέργειας, ενημέρωσης, πολιτισμού και επικοινωνίας, καταναλωτών και δημόσιας υγείας.
Τον Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία αντικαθιστώντας τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σχοινάς υπήρξε τακτικό μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων.
Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του τον Ιούλιο του 2009, επανήλθε στην οργανική του θέση στην Κομισιόν ως Κύριος Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ την Δευτέρα στη Φλόριντα – Συνομιλίες για τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα
- Τουρκία: Λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι – Τρεις νεκροί και 10 τραυματίες
- Όταν οι προσωπικές φωτογραφίες ενός Ελβετού φωτογράφου από τον μήνα του μέλιτος προκάλεσαν σκάνδαλο
- Μπλε τιμολόγια: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά με σταθερές χρεώσεις στο ρεύμα
- Άρης: Πότε θα είναι διαθέσιμοι οι Αλφαρέλα και Μεντίλ
- Πέθανε η «Σούλα»: Η Χρυσούλα Αλευρίδου και οι οίκοι ανοχής που σημάδεψαν τη Λάρισα

