Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανανεώστε το δέρμα σας μετά τις διακοπές

Ανανεώστε το δέρμα σας μετά τις διακοπές

Μια αγαπημένη εποχή του χρόνου το καλοκαίρι μας άφησε και ξεκινά το φθινόπωρο μια περίοδος που πολλές φορές επιζητούμε την ανανέωση, μικρές ή μεγάλες αλλαγές για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας. Η ανανέωση αυτή μπορεί να αφορά και την εμφάνιση μας, τα μαλλιά μας και την επιδερμίδα μας.

Μια αγαπημένη εποχή του χρόνου το καλοκαίρι μας άφησε και ξεκινά το φθινόπωρο μια περίοδος που πολλές φορές επιζητούμε την ανανέωση, μικρές ή μεγάλες αλλαγές για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας. Η ανανέωση αυτή μπορεί να αφορά και την εμφάνιση μας, τα μαλλιά μας και την επιδερμίδα μας. Το δέρμα μας ειδικά χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα καθώς ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες και η θάλασσα το ταλαιπωρούν.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιρού το θαλασσινό νερό και ο έντονος ήλιος αφυδατώνουν το δέρμα. Επιπλέον η ηλιακή ακτινοβολία λεπταίνει την επιδερμίδα, προκαλεί φλεγμονή και πρόωρη γήρανση καθώς αποδομεί ίνες ελαστίνης και κολλαγόνου. Σε βάθος χρόνου σχηματίζονται δυσχρωμίες όπως πανάδες και μέλασμα από την ενεργοποίηση μελανοκυττάρων. Επιπλέον σημαντικόs είναι και ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Τέλος και η ακμή μπορεί να επιδεινωθεί το καλοκαίρι.

Οι ακόλουθες συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την υφή της επιδερμίδας σας και να επιτύχετε ανανέωση.

Για όλο το φθινόπωρο καθαρίζετε την επιδερμίδα σας με ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος σας εάν δε παρατηρείται ξηροδερμία αποφύγετε το σαπούνι και χρησιμοποιείται υγρό καθαριστικό gel. Aποφεύγεται γαλακτώματα καθαρισμού εάν πάσχετε από ακμή. Σε ότι έχει να κάνει με τις τονωτικές λοσιόν προσοχή ειδικά εάν περιέχουν αλκοόλη οπότε και μπορεί να επιδεινώσουν μια ξηροδερμία. Η άποψη μου είναι ότι όσο περισσότερα προϊόντα χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό προσώπου αυξάνουμε τον κίνδυνο να προκαλέσουμε ερεθισμούς και διαταραχές στην φυσιολογική ισορροπία του δέρματος μας. Πλένουμε το πρόσωπο μας πρωί κα βράδυ και ενυδατώνουμε με μια κρέμα κατάλληλη για τον τύπο δέρματος μας. Εάν πάσχουμε από ακμή θα χρειαστεί πιθανώς ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Για το δέρμα του υπόλοιπου σώματος το καθημερινό μας μπάνιο ή ντούς γίνεται με μέτρια ζεστό νερό χωρίς να σπαταλάμε πολύ χρόνο στην μπανιέρα. Κατόπιν συστήνεται ενυδάτωση σώματος με μια υποαλλεργική κρέμα.

Από τέλη Σεπτεμβρίου και καθώς μειώνεται η ένταση του ήλιου και δεν είμαστε μαυρισμένοι από τις διακοπές μια συνεδρία με ένα χημικό πίλιγκ θα προκαλέσει ένα πιο βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας μας και θα δράσει θεραπευτικά σε προβλήματα ακμής, φωτογήρανσης και δυσχρωμιών.

Για την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, μπορούμε να επαναλάβουμε συνεδρίες πίλιγκ και να προχωρήσουμε σε κάποια μεσοθεραπεία εάν έχουμε ώριμο δέρμα και επιθυμούμε κάποια αντιγηραντική αγωγή.

Για πιο ειδικά προβλήματα που μπορεί να παρατηρήσουμε με το πέρας των διακοπών μπορούμε να κάνουμε τα εξής:

  • Τοπικές κρέμες όπως το ρετινοικό οξύ μπορούν να περιορίσουν την φωτογήρανση. Επίσης υπάρχουν κρέμες που μειώνουν και την μελάχρωση. Η μελάχρωση μπορεί να βελτιωθεί επίσης με πίλιγκ και μεσοθεραπείες.
  • Σε μέτριου βαθμού φωτογήρανση μπορούμε να επέμβουμε με χημικά πίλινγκ δέρματος., μεσοθεραπεία , μηχανική ανάπλαση δέρματος αλλά και λέιζερ. Ειδικά για ευριαγγείες δέρματος βοηθά το λέιζερ.
  • Σε έντονες βλάβες μπορούμε να επέμβουμε με ενέσιμες θεραπείες μείωσης ρυτίδων ή και χειρουργικά.
  • Τέλος οποιαδήποτε νέα αλλοίωση στο δέρμα όπως ένα ογκίδιο ή μια σκουρόχρωμη βλάβη συστήνεται να ελέγχεται από ειδικό ιατρό.

* Η Έλλη Στεφανάδη, είναι Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, μέλος του επιστημονικού προσωπικού της Κλινικής Mαλλιών Bergmann Kord και του Kurland Spa.

health.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024