Νεκρά τρία παιδιά σε επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της Κίνας
Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο της κεντρικής Κίνας και μαχαίρωσε οκτώ μαθητές και έναν καθηγητή, με αποτέλεσμα τρία παιδιά να χάσουν τη ζωή τους. Στη συνέχεια, ο άνδρας -πατέρας μίας μαθήτριας- πήδηξε από το μπαλκόνι και αυτοκτόνησε.
Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο της κεντρικής Κίνας και μαχαίρωσε οκτώ μαθητές και έναν καθηγητή, με αποτέλεσμα τρία παιδιά να χάσουν τη ζωή τους.
Στη συνέχεια, ο άνδρας -πατέρας μίας μαθήτριας- πήδηξε από το μπαλκόνι και αυτοκτόνησε.
Η επίθεση σημειώθηκε την πρώτη ημέρα των μαθημάτων ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές στο δημοτικό σχολείο Ντονγκφάνγκ της πόλης Σιγιάν στην επαρχία Χουμπέι.
Ο δράστης ήταν πατέρας μίας μαθήτριας που φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο και επιτέθηκε στους μαθητές επειδή η διεύθυνση του σχολείου δεν είχε επιτρέψει στην κόρη του να εγγραφεί για το νέο τρίμηνο καθώς δεν είχε ολοκληρώσει τις σχολικές της εργασίες στη διάρκεια των διακοπών, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV στο μικρομπλόγκ του.
Τα τελευταία χρόνια η Κίνα έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία, έπειτα από μία σειρά παρόμοιων επιθέσεων.
Τον Μάρτιο του 2010 ένας άνδρας είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου οκτώ μαθητές σε σχολείο στην Κίνα.
Οι σχολικοί φύλακες στην Κίνα συνήθως δεν είναι εξοπλισμένοι ή εκπαιδευμένοι για να αποτρέπουν τέτοιες επιθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα ξένα ΜΜΕ αποθεώνουν τον Ολυμπιακό για την πρόκρισή του στον τελικό της Euroleague
- Μπαρτζώκας: «Ήμασταν επιβλητικοί και συμπαγείς, μανατζάραμε καλά το μυαλό μας»
- ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της κυβέρνησης Τραμπ – Οι λόγοι της παραίτησης
- LIVE: Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης
- Πώς σχετίζονται τα δωρεάν σχολικά γεύματα με τη συμπεριφορά των παιδιών – Ποιες ευρωπαϊκές χώρες τα παρέχουν
- Πίτερς: «Ξεχωριστές στιγμές – Ήμασταν συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί»
