Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύκολα στον ημιτελικό των 50μ. ελεύθερου ο Γκολομέεβ

Εύκολα στον ημιτελικό των 50μ. ελεύθερου ο Γκολομέεβ

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ στον προκριματικό των 50μ. ελεύθερου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, παίρνοντας την πρόκριση στον απογευματινό ημιτελικό γύρο με την 3η καλύτερη επίδοση (22.19), ενώ παράλληλα ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί του χρόνου στο Καζάν.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ στον προκριματικό των 50μ. ελεύθερου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, παίρνοντας την πρόκριση στον απογευματινό ημιτελικό γύρο με την 3η καλύτερη επίδοση (22.19), ενώ παράλληλα ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί του χρόνου στο Καζάν.

Ο 21χρονος κολυμβητής του Εθνικού ήταν ο νικητής στην 7η και τελευταία σειρά των προκριματικών και μάλιστα στην γρηγορότερη κούρσα του Σαββάτου, στην οποία άφησε πίσω του στη 2η θέση τον Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος στο Λονδίνο και ήδη πρωταθλητή Ευρώπης εδώ στο Βερολίνο, Φλοράν Μανοντού από τη Γαλλία (22.20).

Καλύτερο χρόνο από τον Γκολομέεβ στα προκριματικά σημείωσαν μόνο ο Ιταλός Μάρκο Όρσι και ο Ρώσος Ολεγκ Τικχομπάεφ, που επικράτησαν στις σειρές τους με 22.18.

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, στις δηλώσεις του, τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την πρωινή προσπάθεια, ισοφάρισα το ατομικό μου ρεκόρ, που είχα σημειώσει πέρυσι στην Αμβέρσα. Πιστεύω για κάτι καλύτερο το απόγευμα, θέλω να περάσω στον τελικό, ένας στόχος είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ. Ελπίζω το απόγευμα να είμαι καλά, να προκριθώ στον τελικό και εκεί όλα είναι δυνατά. Πάμε για μια καλή προσπάθεια το απόγευμα. Σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν, από όγδοος μέχρι ένα μετάλλιο. Χίλια δύο μπορούν να γίνουν, ειδικά σε μια κούρσα 50μ όπου το μισό λάθος στοιχίζει πάρα πολύ».

Ο Γκολομέεβ είχε κολυμπήσει για πρώτη φορά το αγώνισμα σε 22.19 πέρυσι στην Αμβέρσα, ήρθε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου με φετινή επίδοση 22.27, ήταν 4ος στα 50μ. ελεύθερο στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2012 στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ είναι 22.08 και το έχει ο Γιάννης Καλάργαρης από τις 28 Ιανουαρίου 2012.

Εκτός τελικού οι Μπανούση και Κατσούλη στα 3μ συγχρονισμένων καταδύσεων

Η Ιλιάννα Μπανούση και η Ελένη Κατσούλη δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την 9η θέση και έμειναν εκτός του τελικού στα 3μ. συγχρονισμένων καταδύσεων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Βερολίνο.

Στον τελικό προκρίνονταν οι οκτώ ομάδες, αλλά η εθνική ομάδα, από την 3η κατάδυση σε σύνολο πέντε, βρέθηκε, κάτω από τη Φινλανδία, στην 9η θέση και οι άσχημες δύο τελευταίες καταδύσεις έσβησαν όποια φιλοδοξία για πρόκριση στον τελικό, που θα αρχίσει στις 19:00.

Η ελληνική παρουσία στις καταδύσεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την Κυριακή (24 Αυγούστου), με την Ιουλιάννα Μπανούση να αγωνίζεται στα 3μ. Ο προκριματικός θα αρχίσει στις 13:00 με τη συμμετοχή 24 αθλητριών και οι 12 καλύτερες θα πάνε στον τελικό (19:00), στο αγώνισμα που θα κλείσει το πρόγραμμα του 32ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Απογοητευμένες από το αποτέλεσμα του προκριματικού ήταν οι 19χρονες πρωταθλήτριες, που έκαναν ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών πριν από δύο χρόνια στο Ντέμπρετσεν την Ουγγαρίας.

«Υπάρχει απογοήτευση και οι δύο κάναμε λάθη, δεν είχαμε και την καλύτερη προετοιμασία στο συγχρονισμένο. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, υπήρχαν λάθη. Στα 3μ θέλω να βάλω τα δυνατά μου και να μπω στον τελικό» δήλωσε η Ιουλιάννα Μπανούση, η οποία αμέσως μετά τον προκριματικό στα 3μ. συγχρονισμένων, βρήκε την ευκαιρία να κάνει 30λεπτη προπόνηση.

Η Ελένη Κατσούλη, με δάκρυα στα μάτια, καθώς ήθελε να ολοκληρώσει την παρουσία της στο ευρωπαϊκό μετέχοντας στον τελικό στα 3μ. συγχρονισμένων, απλά είπε: «Είμαι απογοητευμένη από τον τρόπο εξέλιξης του προκριματικού. Δεν βγήκε αυτό που θέλαμε. Εύχομαι στη Γιούλη να περάσει στον τελικό αύριο».

Η κατάταξη του προκριματικού:
1. Κανιότο/Νταλάπε (Ιταλία) 306.60
2. Φεντόροβα/Πισμένσκα (Ουκρανία) 298.80
3. Στάρλινγκ/Μπλαγκ (Μ. Βρετανία) 291.27
4. Πούντσελ/Σουμπσίνκσι (Γερμανία) 289.50
5. Τσαπλιέβα/Μπαζίνα (Ρωσία) 286.50
6. Γιάνσεν/Φρέιταγκ (Ολλανδία) 278.10
7. Κόρμος/Γκόντος (Ουγγαρία) 252.06
8. Λαατούνεν/Καρβόνεν (Φινλανδία) 250.20
9. Μπανούση/Κατσούλη (Ελλάδα) 230.88

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024