Η Μέρκελ θα επισκεφθεί το Κίεβο το Σάββατο
Στην ουκρανική πρωτεύουσα θα βρεθεί το Σάββατο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως επιβεβαίωσε το Βερολίνο, μετά από πρόσκληση του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο. Η καγκελαρία αναφέρει ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η σχέση με τη Ρωσία αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν για να υποστηριχθεί η Ουκρανία.
Στην ουκρανική πρωτεύουσα θα βρεθεί το Σάββατο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως επιβεβαίωσε το Βερολίνο, μετά από πρόσκληση του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο.
Η καγκελαρία αναφέρει ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η σχέση με τη Ρωσία αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν για να υποστηριχθεί η Ουκρανία.
Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον ουκρανό πρόεδρο, με τον ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσένιουκ αλλά θα έχει και «ανταλλαγή απόψεων», όπως αναφέρει το Βερολίνο, και με δημάρχους ουκρανικών πόλεων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν και «δυνατότητες για να υποστηριχθεί η Ουκρανία στην παρούσα κρίση», σημειώνει η ανακοίνωση της καγκελαρίας.
Η επίσκεψη έρχεται μετά την πρωτοβουλία του Βερολίνου για τετραμερή συνάντηση επί της ουκρανικής κρίσης (Ρωσίας, Ουκρανίας, Γαλλίας και Γερμανίας), η οποία είχε ολοκληρωθεί με ελάχιστη πρόοδο τη νύχτα της Κυριακής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Την… ανηφόρα τραβούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες
- Τέρενς Κουίκ: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη – Σε ποια εκπομπή θα τον δουν οι τηλεθεατές
- Κρήτη: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Η μαρτυρία που αναπτερώνει τις ελπίδες
- Γιάννης Ξυλούρης: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο λαουτιέρη
- Ηράκλειο: Αίσιο τέλος για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αθλητής με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο
