Κορκίδης: Ο ΕΝΦΙΑ ανέδειξε λάθη στην άσκηση φορολογικής πολιτικής
«Tα λάθη με τον ΕΝΦΙΑ δεν είναι μόνο φοροτεχνικά, αλλά κυρίως σοβαρά λάθη άσκησης φορολογικής πολιτικής. Οι άμεσες τροποποιήσεις του νέου 'διπλού χαρατσιού' θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στη τωρινή ικανότητα του πολίτη να πληρώσει και λιγότερο στο τι κατάφερε να κατέχει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης σχετικά με την αποσύνδεση του ΕΝΦΙΑ από την επιστροφή φόρου και την ενημερότητα.
«Tα λάθη με τον ΕΝΦΙΑ δεν είναι μόνο φοροτεχνικά, αλλά κυρίως σοβαρά λάθη άσκησης φορολογικής πολιτικής. Οι άμεσες τροποποιήσεις του νέου ‘διπλού χαρατσιού’ θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στη τωρινή ικανότητα του πολίτη να πληρώσει και λιγότερο στο τι κατάφερε να κατέχει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης σχετικά με την αποσύνδεση του ΕΝΦΙΑ από την επιστροφή φόρου και την ενημερότητα.
Ο ίδιος σχολίασε: «Μέχρι τώρα έχουν ‘διαρρεύσει’ από το ΥΠΟΙΚ διάφορα σενάρια σημαντικών ελαφρύνσεων για μια ‘λάιτ’ εκδοχή του ΕΝΦΙΑ, με νέες κατά παραγγελία αντικειμενικές αξίες, αλλά, αρχής γενομένης το 2015 και χωρίς καμία αναφορά βελτιωτικής παρέμβασης στον αυθαίρετο συμπληρωματικό φόρο. Το ερώτημα μας είναι τώρα τι γίνεται;…»
Ο κ. Κορκίδης υπενθυμίζει ότι, για τα δύσκολα προβλήματα και τη μεγάλη αναστάτωση που δημιούργησε ο ΕΝΦΙΑ, η ΕΣΕΕ με επιστολή της στο οικονομικό επιτελείο έχει ζητήσει να μελετηθούν και να συμπεριληφθούν στη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής στις 26 Αυγούστου, πέρα από τις διορθώσεις εξόφθαλμων αδικιών και πριν τη νέα έκδοση των εκκαθαριστικών στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα εξής:
- άνοιγμα εφαρμογής για διόρθωση λαθών των ιδιοκτητών.
- επαναφορά αντικειμενικών αξιών στα περσινά επίπεδα.
- διόρθωση λαθών υπολογισμού σε οικισμούς και νησιωτικές περιοχές.
- εξορθολογισμός του βασικού/κύριου φόρου με την αξία του ακινήτου.
- αναδιάρθρωση φόρου για ιδιοχρησιμοποιούμενη επαγγελματική στέγη.
- μείωση του συμπληρωματικού φόρου τουλάχιστον κατά 50% και σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ τον κύριο φόρο.
- αλλαγή προγραμματισμού και αύξηση των δόσεων από 5 τουλάχιστον σε 7 και ΕΛΣΤΑΤ επιτρεπούσης σε 8 δόσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στάρμερ: Αποδεχθήκαμε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις για αμυντικά πλήγματα κατά ιρανικών πυραύλων
- Ρόμα-Γιουβέντους 3-3: Ο Γκάτι μπήκε στο 88’ και στο 90-+3’ «πάγωσε» τους γηπεδούχους
- Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ψάχνει τα Adidas παπούτσια του σε μια νέα καμπάνια – Μήπως του τα έκλεψε η Κένταλ Τζένερ;
- Τέξας: Ενδείξεις «τρομοκρατίας» βλέπει το FBI στην ένοπλη επίθεση στο μπαρ του Όστιν
- Μεγάλη φωτιά σε ναυτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν
- «Ανακουφισμένος» ο Φρίντριχ Μερτς για το τέλος του καθεστώτος του Ιράν – «Δεν είναι ώρα για κήρυγμα», λέει
