Απομακρύνονται από το Κίεβο τα τελευταία οδοφράγματα
Με επικεφαλής το νέο δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, εθελοντές και συνεργεία του δήμου άρχισαν το Σάββατο να καθαρίζουν τον κεντρικό δρόμο της πόλης από τα οδοφράγματα και τις σκηνές που άφησαν πίσω τους οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές τον περασμένο χειμώνα.
Με επικεφαλής το νέο δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, εθελοντές και συνεργεία του δήμου άρχισαν το Σάββατο να καθαρίζουν τον κεντρικό δρόμο της πόλης από τα οδοφράγματα και τις σκηνές που άφησαν πίσω τους οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές τον περασμένο χειμώνα.
Ταραχές σημειώθηκαν την Πέμπτη ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές που αντιδρούν στον καθαρισμό της πόλης, ενώ το Σάββατο η αστυνομία συνέλαβε έναν ένοπλο διαδηλωτή που περιφρουρούσε ένα φλεγόμενο αυτοσχέδιο οδόφραγμα.
«Δεν γίνεται να υπάρχουν σκηνές και οδοφράγματα στην οδό Κρεσάτικ» είπε ο Κλίτσκο, αναφερόμενος στον κεντρικό δρόμο που καταλήγει στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, γνωστή ως Μαϊντάν. «Αν είναι απαραίτητο, οι σκηνές μπορούν να πάνε στην άκρη» είπε ο πρώην πυγμάχος, ο οποίος ανέλαβε τη δημαρχία του Κιέβου τον Ιούνιο.
«Πρέπει επίσης να αποκαταστήσουμε την τάξη ώστε να μην υπάρχουν εκρήξεις, πυροβολισμοί και καμένα λάστιχα στον κεντρικό δρόμο του Κιέβου» πρόσθεσε μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.
Στο μεταξύ, οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στις δυνάμεις του Κιέβου και τους φιλορώσους αυτονομιστές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.
Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας, ο τελευταίος απολογισμός των συγκρούσεων από τον περασμένο Απρίλιο έφτασε τους 1.500 νεκρούς.
Εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Ντονέτσκ, χωρίς να έχει γίνει γνωστός μέχρι στιγμής ο αριθμός των θυμάτων.
Το βράδυ της Παρασκευής, εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας κατηγόρησε τη Ρωσία για απόπειρα αποστολής αυτοκινητοπομπής στην Ουκρανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…

